Ronde 7: Nog negen kanshebbers

Met nog twee ronden te gaan zijn er drie koplopers met 11 punten en liefst 6 achtervolgers op een punt. Uit deze groep van negen zal de kampioen moeten komen, als 14 punten genoeg zijn dan zal het wel op weerstand uitkomen wie de titel pakt. Een spannende slotfase zal het zeker worden.

Op de eerste rij, daar wil iedereen zitten. In het toernooi zijn dat de zes topborden in Brunssum en daar viel deze ronde slechts een beslissing. Wiel Maertzdorf wist Remco Korteland te verslaan en daardoor is Wiel nu niet alleen op kop gekomen in het Limburger klassement maar hij staat ook in de groep van kanshebbers in het algemeen klassement op een keurige 7e plaats.

Op de andere topborden ging het een en ander mis. Bij Stempher-Heusdens werden over en weer wel kansen gemist en ook bij van Marle-Eggens had het heel anders af kunnen lopen.

Het Limburgse duel tussen Gijs Schoenmakers en Tom Swelsen kreeg geen winnaar. De Limburgers Theo Schippers en Martijn van Gortel liepen deze ronde tegen toch wel verrassende nederlagen aan. Theo ging er hard vanaf tegen Rob van Westerloo en Martijn liep zeer tegen zijn gewoonte in een zetje tegen Ruud de Kooter.

In het middenveld was het ook niet de dag van de Limburgers, Bram Kole, Peter Hernaamt en Peter Bronstring moesten allemaal een nul incasseren. Jasper Kole, Dick Huitink en Harry Velraeds staan nog op 7 uit 7 en kunnen hoop houden op een goede klassering.

Vandaag de 8e ronde aanvang 12.00 uur.

Bron: DvG, Facebook
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Camping en recreatiecentrum De Hitjesvijver

Cafe-zaal Rumpener Beemden

Hotel-Cafe Rumpenerhof

Wapen Brunssum

Gehost door CEWeb: Webdesign, Hosting & Grafische vormgeving