Ronde 5: Strijd om de klassementen

Nu we over de helft zijn beginnen langzaam de posities in de klassementen belangrijk te worden, je ziet dan de spelers al meer naar de standen kijken en het rekenen begint voor wat er nog nodig is om een bepaalde plaats zeker te stellen. De woensdag ronde is dan ook vaak een bepalende ronde waarin beslissingen vallen. Wie doet er nog mee, en wie haakt af.

In het algemeen klassement staan zoals verwacht mocht worden de grootmeesters op kop. Domchev verloor zijn 100% score aan Hans Rinner de grote verrassing van dit toernooi tot nu toe. En Heusdens won wel maar kwam goed weg omdat Morssink de beste variant miste die zeker remise opgeleverd zou hebben. Achter de twee koplopers staan Stempher, Rinner en nu ook Be Eggens (won van Crucius) op een puntje achterstand. Tien spelers staan op +2 met daarbij de Limburgers Wiel Maertzdorf en Martijn van Gortel waarmee we zijn aangekomen bij de sub klassementen.

De Limburgers ranglijst voeren Maertzdorf en van Gortel dus aan. Vandaag spelen ze in de zesde ronde tegen elkaar met op een puntje achterstand het kwartet Schippers, De Baetselier, Swelsen en Gijs Schoenmakers.

In totaal staan er 22 Limburgse deelnemers op de lijst, een derde van het totaal dus.
Het grootste klassement is niet verrassend het senioren of 55+ klassement met liefst 41 spelers. Hier gaat algemeen koploper Heusdens aan de leiding voor Eggens en daarna vijf spelers op twee punten achterstand.

Het rating klassement voor spelers tussen 950 en 1100 rating wordt aangevoerd door Remco Korteland en dat is best een top prestatie aangezien Remco met 1004 rating niet een van de verwachte toppers is in deze groep. Achter hem staan Rademaker, Crucius en de Baetselier met een puntje minder.

De rating groep tot 950 kent vijf koplopers. Hernaamt, Kuipers, van t Hof, Jasper Kole en van der Veen hebben allemaal 5 uit 5.

Bij de jeugdgroep delen Sokolov en Cramer afgetekend de eerste plaats met elk 6 punten.

En het ploegenklassement is voorlopig stevig in handen van Cema/De Vaste Zet met 27 punten voor Samen Sterk met 24 en DIOS/Eureka met 23 punten.

Vandaag op de woensdag de gevreesde zesde ronde, waar vallen de klappen. We starten ook vandaag om 12.00 uur.

Bron: DvG, Facebook
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Gehost door CEWeb: Webdesign, Hosting & Grafische vormgeving

Cafe-zaal Rumpener Beemden

Camping en recreatiecentrum De Hitjesvijver

Civa - Scholing Zuid-Limburg