Ronde 8: Vier kanshebbers bij ingaan laatste ronde

Puur rekenkundig hebben nog vier spelers kans om het 44 Brunssum-Open te winnen. Even de situatie beoordelen. Aleksej Domchev heeft de beste kansen bij winst ziet het er naar uit dat zijn WP score de doorslag geeft als ook Michel Stempher tot winst komt. WP verschil is echter ook niet heel groot dus als ze alle twee winnen begint het grote rekenen van de tegenstanders. Als een van de twee wint en de ander niet is dat de kampioen. Komen Domchev en Stempher alle twee niet tot winst dan kan het toch nog Ron Heusdens worden die dan moet winnen om minstens op WP van drie naar een te wippen. De vierde kanshebber is Hans Rinner maar daar moet wel het een en ander voor gebeuren. Hij moet dan zelf van Stempher winnen en dan nog moet Domchev verliezen en Heusdens niet winnen, niet zon heel grote kans dus.

Voor de prijswinnende top tien van het toernooi komen nog 18 spelers in aanmerking. Volop spanning dus in de laatste ronde want al deze spelers zitten in onderlinge duels tegen elkaar.

De sub klassementen worden ook pas in de slotronde beslist. Het Limburg klassement heeft vijf spelers op 10 punten, drie uit Nederlands Limburg en twee uit Belgisch Limburg. Met 9 punten kan ook Jasper Kole misschien nog in de top drie komen.

In het rating klassement tot 1100 staan de Belgen Werrebrouck en Baetselier samen op de eerste plaats.

De rating klasse tot 950 heeft ook twee koplopers. Eric van t Hof en Jasper Kole staan met 9 punten een puntje voor Eelco Kuipers.

De dit jaar kleine jeugdgroep wordt aangevoerd door Danylo Sokolov, hij heeft aan een puntje genoeg om de jeugdprijs te pakken.

De grootste groep is de 55+ klasse met 41 spelers. Ron Heusdens heeft hier een punt meer dan Eggens en Woolschot.

De laatste ronde gaat zaterdag om 10.00 van start en de sluiting van het toernooi is om 16.00 uur.

Bron: DvG, Facebook
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Gehost door CEWeb: Webdesign, Hosting & Grafische vormgeving

Camping en recreatiecentrum De Hitjesvijver

Hotel-Cafe Rumpenerhof

Bakkerij Smeets