Ronde 6: Het kan nog alle kanten op

In de zesde ronde bleken de belangen groot en eindigen 10 van de bovenste 14 partijen in remise. Geen zogenaamde grootmeesterremises dat zeker niet, er was volop strijd en soms was de remise ook wel een behoorlijke verrassing. Maar gevolg van dat alles is dat het nog alle kanten op kan al zullen de grootmeesters wel om de toernooiwinst blijven spelen.

Door de remise van Heusdens Domchev (na een echt duel) waren er mogelijkheden voor de achtervolgers om het gaatje te dichten. Dat lukte alleen Michel Stempher die Bert Woolschot wist te verslaan. Be Eggens en Hans Rinner probeerden het ook wel maar hier bleef in de partij altijd een zeker evenwicht behouden. Door overwinningen van Rienk van Marle (overtuigend) en Wouter Morssink (eindspel winst vanuit het niets) staan nu 4 spelers op een punt van de drie koplopers.

In de middengroep won alleen Hans Tangelder die een huisvlijt variant op het bord kreeg met de Bronstring variant. Het slachtoffer was Danylo Sokolov die in het vervolg nog wel beter kon spelen maar het niet meer wist te redden.

Bij de vele remises in de middengroep viel vooral Tom Swelsen tegen John Rademaker op. De langste partij van de dag waarin Swelsen al in de opening een schijf won maar na een kleine 5 uur spelen is het toch remise geworden. Tom moet wel slecht geslapen hebben na een dergelijke worsteling, een hele middag gewonnen staan en dan niet winnen is zuur.

Belangrijke winnaars waren deze ronde nog te vinden direct onder het midden. Rob van Westerloo, Boudewijn van der Veen, Bert Verton en Marc Werrebrouck behaalden overwinningen die hun allemaal op +1 brengen en dus hebben ze weer aansluiting naar de bovenkant van de ranglijst.

Genoeg om voor te spelen in ronde zeven en die gaat vandaag om 12.00 uur van start.

De vele bezoekers in Brunssum komen werkelijk uit het hele land en dat is mooi om te zien, soms zelfs speciaal voor de enorme boekenstand die een bezoek meer dan waard is.

Bron: DvG, Facebook
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Cafe-zaal Rumpener Beemden

Proeflokaal Gorissen

Hotel-Cafe Rumpenerhof

Civa - Scholing Zuid-Limburg