Ronde 4: Domchev blijft scoren

Sterk positiespel is het handelsmerk van Aleksej Domchev, een haast onneembare vesting, degelijkheid tot in perfectie maar moeilijkheden met winnen dat is vaak wat in de top over Domchev wordt gezegd maar dat is in Brunssum anders als na vier ronden maar een speler alle vier zijn partijen heeft gewonnen en dat is de grootmeester uit Litouwen.

Michiel Stempher zou wel eens een heel lastige horde kunnen zijn maar in het middenspel weet Aleksej toch de druk op te voeren. Voordeel ontstaat pas rond de 40e zet als 12-18 vermoedelijk het evenwicht verbreekt. Een maal op voordeel is er zelfs voor Stempher geen houden meer aan en hebben we na deze ronde nog een speler met de volle 100%.

Ron Heusdens, Wouter Morssink en de zeer verrassende Hans Rinner staan een puntje achter de koploper, alle drie wonnen ze hun vierde partij.
Vervolgens vinden we 8 spelers met een plus 2 score in deze groep ook de eerste Limburgers. Wiel Maertzdorf en Martijn van Gortel. Naast de terugvallers Stempher en van Marle wordt de groep compleet gemaakt met Eggens, Huijbrechts, de Duitser Crucius en Sokolov uit Ukraine.

Aan de onderkant van het klassement ging ook de laatste speler van de hatelijke nul af. En zien we een opgave na zes zetten terwijl er niet meer gebeurde dan een heel grote ruil mits goed geslagen.

In het middenveld zagen we Harry Velraeds in een gemene combinatie lopen en miste Yoshua van der Most een prachtige klapper die winst opgeleverd zou hebben. Kortom er was weer veel te beleven en de talrijke bezoekers hebben dan ook kunnen genieten.

Morgen om12 uur ronde 5 en morgenavond om 19 uur sneldammen waar ook dammers van buiten het toernooi aan mee mogen doen. Aanmelden graag en voor bezoekers graag kwart voor zeven aanwezig zijn. Kosten 5 euro.

Bron: DvG, Tacebook.
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Gehost door CEWeb: Webdesign, Hosting & Grafische vormgeving

Hotel-Cafe Rumpenerhof

Civa - Scholing Zuid-Limburg

Bakkerij Smeets