Hoogspanning in Romboutscollege

Wie gaat straks als winnaar van Brunssum Open 2006 met de hoofdprijs naar huis?

Ik weet niet hoeveel personen gevolg hebben gegeven aan de oproep van Martijn van Gortel om een prognose te doen van de nummers 1 tot en met 5, maar de kans is heel groot dat bij degenen die zich de moeite hebben getroost een voorspelling te wagen de namen Kloosterziel, Ndjofang, Prosman en Schwarzman voorkomen. Lekker in alfabetische volgorde, hihi.

Dit kwartet, behoorlijk hoog in de ratinglijst, is alleen al op grond daarvan en favorol toebedeeld.

Op dit moment gaat de dammer uit Kameroen nog aan de leiding met een punt voorsprong op de andere drie spelers, maar beslist is er immers nog niets.

Achter het leidende groepje (u heeft hun namen toch ook in uw prognose vermeld?) staat een achtervolgend groepje van maar liefst acht personen te wachten op een misstap van een van de leiders van dit moment.

En een misstap - een remise tel ik voor het gemak als een halve misstap - is heel gunstig voor een achtervolger die zelf de volle winst kan pakken. De zege van Be Eggens van vandaag is daar een fraai voorbeeld van. Veel remises in de top, en zelf de partij winnend afronden, met als gevolg een stijging in het klassement van maar liefst tien plaatsen.

Zo'n progressie zal nu niet meer kunnen. Maar bij een zege van een van de acht (met dank aan Mies Bouwman voor de kreet) is dat ene extra punt een garantie voor een behoorlijke stijging op de ranglijst. De weerstandpunten gaan dan meetellen en daarop heb je als speler verder geen enkele grip. Sterker nog: de scores van je tegenstanders uit de eerste ronden zijn players die mede jouw kansen op een hoge klassering bepalen. Gevolg van het toegepaste systeem, maar dat geldt natuurlijk voor iedere deelnemer zo.

Zou u, geachte lezer, nu, twee ronden voor het einde nog een gokje voor de nummers 1 tot en met 5 durven wagen, en dan wel toegespitst op de juiste volgorde? De inschrijving is gesloten natuurlijk, maar zou u dan gaan voor Jean-Marc, of voor Michiel, of misschien voor een van de twee Martijnen?

Dat is nu een van de leuke dingen van een toernooi op zijn Zwitsers. De spanning blijft er tot en met de allerlaatste zet volledig in. Immers juist de resultaten van je tegenstanders uit de vroeger gespeelde ronden kunnen jouw plezier temperen of zelfs kompleet bederven of juist jouw stemming naar ongekende hoogte doen stijgen.

Ok, ik ga voor -----. Nee, dat lijkt me niet kies tegenover de andere namen, maar spannend, dat is het in Brunssum in elk geval. Tot en met zaterdagmiddag rond drie uur -----. Dat hopen we met zijn allen ----.
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Camping en recreatiecentrum De Hitjesvijver

Cafe-zaal Rumpener Beemden

Hotel-Cafe Rumpenerhof

Wapen Brunssum

Gehost door CEWeb: Webdesign, Hosting & Grafische vormgeving