Prosman en Kloosterziel in kielzog leidend duo

De grootmeesters hebben vandaag de punten gedeeld, zou bijna zeggen broederlijk gedeeld, maar met die stelling begeef ik me op glad ijs. Laten we het erop houden dat de toppartij van de zesde ronde in een remise in geindigd. Jean-Marc Ndjofang behoudt daarmee zijn voorsprong, sterker nog, deze remise betekende zijn eerste verliespuntje, maar wat heet verlies als daarmee de strijd geheel open blijft.

Erno Prosman en Michiel Kloosterziel profiteerden van het resultaat tussen de twee toppers. De twee sterkste Nederlandse deelnemers aan Brunssum 2006 (een zuiver persoonlijke inschatting met de ratingwaarde als uitgangspunt) wonnen hun partij en kregen daarmee weer aansluiting met Alexander Schwarzman. Weerstandspunten bepalen nu nog de rangorde in het nadeel van onze landgenoten. Maar er zijn nog drie ronden te gaan.

Richard Mooser en Martijn Vissers bleven in het spoor van het genoemde duo, maar door hun onderlinge remise verloren zij enig terrein. Dat gold evenzo voor Paul Wijninga en Arjen de Mooij die de punten in hun duel deelden.

Zoals de chichmatige uitdrukking wil, beloven het nog drie spannende dagen te worden in Brunssum.

Bestgeklasseerde Limburgse dammer is nog steeds Ronald Schalley. Deze Belgisch-Limburgse dammer in Nederlandse damdienst bevindt zich in goed gezelschap want ook de oudste deelnemer aan het toernooi, Juul Meesters, kan intussen bogen op een plus 2 score, voorwaar een niet te versmaden tussenresultaat. Werner Heunen, intussen huisdammer geworden, telt ook 8 punten.

Brunssum 2006 telt in het deelnemersveld maar liefst drie bestuursleden van de provinciale dambond. Voorzitter Bert Verton presteert tot nu toe het best, maar een min 1 score is voor een preses beslist onder de maat. Bondspenningmeester Effendy Djoemai telt een punt minder en de cordinator jeugdzaken Rob Aartsen vergaarde moeizaam drie puntjes. Ik zeg erbij: tot nu toe, want de inhaalrace moet nog beginnen.

Sarah Rijgersberg en Rianka Rentmeester dikteren bij de dames het veld. Sarah herstelde zich prima van de nederlaag van gisteren en zij voert het damesklassement aan met 8 uit 6. Rianka is nog volop in de strijd want met een punt minder kan zij in de resterende ronden voor verrassingen zorgen. We zijn benieuwd hoe een en ander zich verde ontwikkelt.

Martijn van der Klis voert na de zesde ronde het juniorenklassement aan.

Voor donderdag vermeldt het programma vijf supertopduels: Jean-Marc Ndjofang mag proberen Michiel Kloosterziel van een hoge klassering af te houden, oud-wereldkampioen Schwarzman neemt het op tegen Erno Prosman. Dan volgen er twee duels waarbij beide spelers van Nederlandse garnituur zijn: Richard Mooser tegen Bennie Provoost, Martijn Vissers tegen Paul Wijninga en Arjen de Mooij ziet zich morgen geplaatst tegenover Bassirou Ba.

Om 12 uur kunt u in het Romboutscollege terecht om de ontwikkelingen op het bord in eigen persoon te volgen.

See you there!
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Camping en recreatiecentrum De Hitjesvijver

Cafe-zaal Rumpener Beemden

Hotel-Cafe Rumpenerhof

Wapen Brunssum

Gehost door CEWeb: Webdesign, Hosting & Grafische vormgeving