Volop spanning en strijdlust, maar slechts weinig beslissingen in Brunssum

Brunssum Open 2006 is in een fase beland waar de onbetwiste toppers elkaar eenvoudigweg niet meer kunnen ontlopen. De kans dat een gerenommeerde sterke speler een tegenstander treft die qua speelsterkte ver voor hem onderdoet is drie ronden voor het einde beslist uitgesloten.

Voor het wedstrijdrooster heeft dit tot gevolg dat de hooggeklasseerden alleen nog maar een collega-hooggeklasseerden als opponent zullen treffen.

Vandaag in de zevende ronde is de trend goed gezet.

Aan de hoogste borden regende het remises, maar daar waren geen salonremises bij. Ook de vedetten spelen voor wat ze waard zijn, maar de niveauverschillen zijn dermate gering dat het heel moeilijk is om de tegenstander de baas te worden.

De vier grootste kanshebbers speelden vandaag paarsgewijze tegen elkaar.
Jean-Marc Ndjofang speelde tegen Michiel Kloosterziel, een aankomend Nederlands talent. De Katwijker hield de internationale grootmeester uit Kameroen keurig op een remise.
Gevestigd talent Erno Prosman uit Delft deed vandaag niet onder voor Alexander Schwarzman. De Moskoviet was blij met de puntendeling.

De achtervolgers konden nauwelijks profiteren van de resultaten van de sterspelers. Niet dat ze daartoe geen pogingen ondernamen, integendeel. Hun tegenstanders lieten hen eenvoudigweg geen speelruimte om de stand in de stellingen te verbreken.

Alleen Be Eggens kon de gelukwensen van zijn tegenstander en zijn vele fans in ontvangst nemen. Hij klopte Ruud de Kooter en daardoor maakte hij een sprong in de rangschikking: hij schoof van plekje 22 naar plek 12.

Ronald Schalley bleef na zijn remise de hoogstgeklasseerde Limburgse dammer.

Zeeuwse Rianka Rentmeester is na vandaag de best gerangschikte in het damesklassement. Zij won van Rein van der Wal, terwijl Sarah Rijgersberg vandaag nul scoorde tegen junior Martijn van der Klist waardoor ze de leidende positie bij de vrouwen moest afstaan. Van der Klist verstevigde zijn leidende positie in het juniorenklassement.

En Ester van Muyen is na de partijen van vandaag van de grote groep jeugddammers uit Wageningen de hoogstgeklasseerde. Of dat voldoende is voor een extra prijs is me niet bekend, maar wellicht komen de mensen uit Wageningen door deze opmerking nog op leuke gedachten.

Morgen om 12 uur gaat de strijd verder met de 8e en voorlaatste ronde. Prosman en Ndjofang spelen morgen tegen elkaar en Kloosterziel ontmoet Schwarzman.
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Camping en recreatiecentrum De Hitjesvijver

Cafe-zaal Rumpener Beemden

Hotel-Cafe Rumpenerhof

Wapen Brunssum

Gehost door CEWeb: Webdesign, Hosting & Grafische vormgeving