Een beetje begrip gevraagd

Het begrip communicatie lijkt wel het modewoord van deze tijd.

Communicatie, het uitwisselen van informatie. Ons even beperkend tot het dammen: wij, door en door verwende eenentwintigste eeuwelingen, willen als het even kan elk damtoernooi thuis op de voet kunnen volgen. Ok, we beseffen terdege dat dat in de praktijk natuurlijk een onmogelijkheid is, niet uitvoerbaar is en mocht het al gerealiseerd kunnen worden, dan nog zal de prijs/prestatieverhouding reden zijn om het dan toch maar achterwege te laten. Wat niet wegneemt dat wij verwende dammers wel die wens koesteren.

We vinden het zo gewoon dat we op onze wenken worden bediend dat we nauwelijks meer beseffen dat het misschien ook wel eens tegen kan zitten. En in Brunssum zit het in dit opzicht tegen. Door allerlei omstandigheden, waarvan het punt beveiliging wel het belangrijkste is, kan de organisatie van het damtoernooi op de speellocatie geen gebruik maken van internetfaciliteiten. Een begrijpelijke beperking opgelegd door de gastheer, maar toch. Dat leidt tot een reeks vervelende, zeg maar gerust ongewenste complicaties waarmee de dammer de afgelopen dagen is geconfronteerd. Denk nu niet dat er tegenwerking van de kant van de organisatie in het geding is, verre van dat. Maar de communicatie verloopt heel wat stroever wanneer we de verworvenheden die we thuis zo gewoontjes vinden, ineens even niet tot onze beschikking hebben.

Het overdragen van uitslagen, standen en wat dies meer zij via communicatiedragers waarop we pak weg vijftien jaar geleden heel trots waren dat we daarover konden beschikken, mag dan niet meer echt van deze tijd zijn, als andere mogelijkheden even wegvallen blijken de ''oude'' dragers het nog uitstekend te doen. Alleen, en daar komt het bekende addertje onder het gras, als je hiervan gebruik wil of moet maken, moet je organisatorisch nogal wat zaken regelen, en heel goed regelen ook anders loopt de overdacht ergens spaak waardoor de met zorg opgebouwde informatie het eindstation niet bereikt. Eindstation is in ons geval dus de plek waar de gegevens uiteindelijk aan het wereldwijde internet kunnen worden toevertrouwd zodat de hele beschaafde wereld, indien gewenst, bijna heet van de naald kennis kan nemen van de sportieve prestaties van een honderdtal dammers ergens ver weg in dat mooie stadje Brunssum.

Logistiek gezien levert deze manier van werken de eerste dagen van Brunssum 2006 enkele blijkbaar onoverkomelijke hobbels op en dat is jammer. Jammer voor de hardwerkende organisatoren die het euvel willen voorkomen, maar jammer ook voor de mensen die elke dag getuige willen zijn van al dat moois dat daar in Brunssum op de damborden wordt gepresenteerd en die de organisatie niet op hun wenken kan bedienen.

U kunt er als slachtoffer van verzekerd zijn, dat de mensen in Brunssum zich tot het uiterste inspannen om u datgene te brengen waar u denkt recht op te hebben. Als de pogingen niet het gewenste resultaat opleveren, ligt dat in ieder geval niet aan de goede bedoelingen noch aan de inspanningen die geleverd worden om die bedoelingen in daden om te zetten.

Wil dit toch even gezegd hebben.
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Camping en recreatiecentrum De Hitjesvijver

Cafe-zaal Rumpener Beemden

Hotel-Cafe Rumpenerhof

Wapen Brunssum

Gehost door CEWeb: Webdesign, Hosting & Grafische vormgeving