De schijven schuiven weer in Brunssum

We zijn weer op weg

Het Brunssumse damtoernooi mag zich verheugen in een warme belangstelling van de kant van het lokale gemeentebestuur. Dat werd gisteren nog eens benadrukt door de aanwezigheid van loco-burgemeester de Boer en twee van zijn collega-wethouders bij de start van Brunssum Open 2006. In zijn openingswoord complimenteerde de loco zowel de organisatiecomit als de vele aanwezigen met hun bezoek aan Brunssum en hij wenste iedereen een mooi verblijf toe in zijn gemeente.

Door een onverwachte aanmelding van enkele kopstukken kon rond half twee Brunssum Open 2006 met 92 coryfeen van start gaan. Een gelukkig toernooivoorzitter Piet Kole stelde tot zijn voldoening vast dat zijn toernooi kennelijk niet aan aantrekkingskracht verloren heeft. Gelukkig.

Erno Prosman en Bennie Provoost kregen de eer dat de loco-burgemeester aan hun bord door het doen van de eerste zet het toernooi officieel opende. Daarna barstte de strijd in de bekende hevigheid los.

De deelnemers hadden er op de openingsdag duidelijk zin in. Hoewel verschillende partijen in korte tijd beslist werden - slagzetjes in de opening en wat wil je dan nog verder - dat gold niet voor de mensen aan de hogere borden, de mensen die gaan voor een topklassering zeg maar. De partij van Alexander Schwarzmann vergde bijna zes uur. Marcel Monteba hield kranig stand tegen de Russische grootmeester maar uiteindelijk moest hij toch kapituleren. Tevreden keek hij op zijn prestatie terug.

Rudi Claes maakte er traditiegetrouw een latertje van. Verder dan een puntendeling liet Groningse Jaap Huizinga hem toch niet komen, ook al vocht de sympathieke Belg ruim vijf uur voor de volle winst.

Zo heeft elke partij zijn karakteristieken. U kunt de partijen naspelen en vaststellen hoeveel strijd er in de eerste ronde geleverd is. Als hiermee een trend gezet is belooft Brunssum 2006 een knaller te worden.

Maar liefst 8 dames maken dit jaar deel uit van het deelnemersveld. Een aantal dat in positieve zin afsteekt bij voorgaande jaren. Zestien personen hebben intussen de 55+-leeftijd bereikt, en ook dat is een relatief hoog aantal in het 92-koppige veld.

De jeugddammers van WSDV waren na afloop van hun partij nog lange tijd in de analyseruimte te vinden. Daar werden ze opgevangen door een van hun leermeesters, die gewapend met een laptop, meteen de partijnotaties intikte en met de jongelui een eerste vluchtige analyse van hun partijen uitvoerde. Een mooi staaltje van begeleiden van jeugd op de damclub. Wageningen komt eraan!
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Camping en recreatiecentrum De Hitjesvijver

Cafe-zaal Rumpener Beemden

Hotel-Cafe Rumpenerhof

Wapen Brunssum

Gehost door CEWeb: Webdesign, Hosting & Grafische vormgeving