Uit het goede hout gesneden

Ook in de damwereld kom je zo af en toe mensen tegen die je ineens verrassen met informatie waarvan je eigenlijk diep in je hart er al mee verzoend hebt die informatie wel nooit boven water te krijgen.

Zo ontving ik enige tijd geleden zomaar vanuit het niets een e-mail van Werner Heunen met de mededeling dat hij voor mij de winnende slagzet van Brunssum '94 had. Laat dat nu net een van de mij ontbrekende slagzetten zijn die in de loop der jaren in Brunssum met een asbak van Juul Meesters zijn bekroond.
Werner zelf was in 1994 de winnaar van dit kostbare kleinnood.

Afgelopen week ontving ik van Martijn van Gortel een soortgelijke mededeling. Ik geef de tekst van Martijn letterlijk aan u door:

Bovendien, ik vond tussen mijn damboeken een boekje over het Brunssumdamtoernooi van 1985!! Jawel een heel boekje, dat bovendien nog ruim een jaar ouder is dan ik zelf. En wat denk je, jawel, daarin staat de winnende slagzet van eerdergenoemd jaar! Laat die nu nog net niet in je verzameling op www.brunssumdamtoernooi.nl prijken..!
Ik ga het boekje voor je meenemen!

Kijk, dit soort reacties is met enige overdrijving hartverwarmend, zeker als u weet dat ik al jaren aan het proberen ben om de winnende zetten van al die jaren kompleet te krijgen. Er ontbreken er nu nog 9 op mijn lijst, 9 van de 24, dus nog altijd een slordige 37 procent. Ik weet echt niet of ik er ooit in zal slagen om al die winnende kombinaties bij elkaar te krijgen. Ik weet ook niet of iemand die van al die jaren misschien we zomaar uit zijn boekenkast kan pakken. Hij of zij zou mij een ontzettend groot plezier doen, dat spreekt voor zich.
Ik ben er van overtuigd dat de meeste winnende zetten wel ergens gepubliceerd zullen zijn, de vraag is alleen waar en hoe kom ik daar achter?

De winnende zet van 1994 was bv. gepubliceerd in het clubblad VOS-affaires.
De zet uit 1985 werd uitgebreid behandeld in de partijenbundel die over het eerste in Brunssum gehouden Open Nederlands kampioenschap dammen (1985) werd samengesteld. Henk Stoop en Symon Elzinga waren de grondleggers van deze bundel.

Om de cirkel rond te maken: zowel het genoemde clubblad als de bundel uit 1985 staan in mijn boekenkast. Hebben is n, (terug)vinden is twee. Nu die overige nog..
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Camping en recreatiecentrum De Hitjesvijver

Cafe-zaal Rumpener Beemden

Hotel-Cafe Rumpenerhof

Wapen Brunssum

Gehost door CEWeb: Webdesign, Hosting & Grafische vormgeving