Grootmeesters nemen bezit van topposities

Na de vandaag gespeelde vijfde ronde is er duidelijk tekening gekomen in de strijd.

Het zal geen verrassing zijn dat internationaal grootmeester Jean-Marc Ndjofang ook zijn vijfde partij winnend afsloot. Sarah Rijgersberg verdedigde zich dapper maar kon in de ongelijke strijd niet scoren. Alexander Schwarzman kwam vandaag tegen Valere Hermans tot zijn vierde zege. Voor Valere een geweldige ervaring om tegen de grootmeester te mogen opboksen, ook al levert dat bij het verdelen van de koek nul punten op.
.
Erno Prosman en Martijn Vissers deden, zo leek het, allebei goede zaken. Door de onderlinge puntendeling raakten ze natuurlijk weer een punt achter op de leider, maar door de puntendeling blijven beiden kansrijk meedraaien in de top van het klassement.

Dat geldt voor een deel ook voor de verrassend voor de dag komende Arjen de Mooij die met Gerard Zijlema de punten deelde.
Michiel Kloosterziel en Richard Mooser beleefden vandaag allebei een monsterdag. Zij kwamen tot winst en stegen daardoor op de ranglijst.

Morgen ontmoeten de twee leiders elkaar. In het grootmeesterlijk treffen kan het natuurlijk vriezen of dooien, maar mocht het rond het vriespunt blijven dan zouden de achtervolgers, of tenminste enkelen van hen, mogelijk handig gebruik kunnen maken van een remise tussen de koplopers.

Erno Prosman moet het opnemen tegen Dick de Jong, daar waar Arjen de Mooij Paul Wijninga als tegenstander treft.
Richard Mooser en Martijn Vissers kunnen elkaar morgen een uur of vier het leven aardig zuur maken, en Gerard Zijlema mag tegen Michiel Kloosterziel laten zien dat zijn hoge positie geen toevalstreffer is.

Morgen zullen we het allemaal gaan zien in het Romboutscollege.
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Camping en recreatiecentrum De Hitjesvijver

Cafe-zaal Rumpener Beemden

Hotel-Cafe Rumpenerhof

Wapen Brunssum

Gehost door CEWeb: Webdesign, Hosting & Grafische vormgeving