Frustratie en emotie

Het toernooi begint op zijn einde te lopen. Partijen worden belangrijker, punten kostbaarder. Zo ook vandaag, en dat was te merken!

Zo was Bassirou Ba zo teleurgesteld op zichzelf dat hij zichzelf in tijdnood aldoor liep te vervloeken, hardop. Zo af en toe met zijn vuist op tafel slaan.. Arjen de Mooij moet even medelij gevoeld hebben...
Ook Valere Hermans had het niet mee zitten. Remisestand op het bord en dan worden afgeleid door een ruzietje op het bord ernaast, waarover later meer. Moeilijk om je te concentreren terwijl daarnaast een meningsverschil wordt uitgevochten. Dit doet natuurlijk niks af aan de prestatie van Gijs Schoenmakers die Valere listig wist te vloeren.

Dan 'het bord ernaast'. Het zal mijn bord weer eens niet zijn. Tegen Vitalij Stumpf ne ik brutaa de aanval, allebei de spelers willen per se winnen! Beide spelers halen hun vijftig zetten makkelijk. Ik doe mijn eenenvijftigste al, als mijn minetje op het digitaal uurwerk verschijnt. Niks aan de hand. Mijn tegenstander staat netjes gepoetst en mag zijn notatie bijwerken. Maar dan begint hij te sputteren... Iets over 'gemachte Zugen'. 'O, hij wil vast mijn biljet overschrijven', dacht ik, en ik leen hem deze uit. Toch gaat hij stevig zitten om nog enige vorm van verweer te vinden. De arbiter komt erbij en drukt ineens mijn klok in. 'Huh? Nog een zet doen?' Maar nee, er schijnt te moeten worden bijgewerkt. Heb ik al, dus ik druk mijn klok weer in. Het schijnt samen te moeten gebeuren, dus wederom wordt mijn tijd in werking gesteld. Stumpf mag het overschrijven, waarna ik de klok maar weer eens indruk. Weer zet de arbiter mijn klok aan, omdat het nou eenmaal zo zou horen. Dan vraag ik maar of ik ng een zet mag doen. Resoluut antwoord: NEE! Dan druk ik dus die klok maar weer in. Vervolgens zegt de arbiter: 'Je moet naar mij luisteren, anders volgt een reglementaire nul." Verdorie, dus ik ga maar eens bier halen. Als ik terug kom heeft Stumpf iets op papier staan. Maar ook maar half! Ik spoor hem aan om de rest ook op te schrijven, kijk hem kwaad aan en; het helpt! Dan druk ik de klok maar weer in, er volgen enkele zetten, ik sla in een mooie looping over het bord, en win. Mooi zo!
Later krijg ik gelukkig nog excuses van de arbiter en een biertje. Thanx Ludy! Kan gebeuren, we leren allebei!
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Camping en recreatiecentrum De Hitjesvijver

Cafe-zaal Rumpener Beemden

Hotel-Cafe Rumpenerhof

Wapen Brunssum

Gehost door CEWeb: Webdesign, Hosting & Grafische vormgeving