Brunssum Open 2006 afgesloten

Gijs Schoenmakers werd vandaag de held van de dag.

Hij presteerde het om in de slotronde Alexander Schwarzman op een volkomen gelijkwaardige remise te houden. Petje af voor de Limburgse Brabander die daarmee de kroon zette op een heel goed gespeeld Brunssumtoernooi. Voor Schwarzman waren de rapen zuur. Immers bij het ingaan van de laatste ronde bezette hij, op weerstandspunten weliswaar, nog de eerste plaats.

De overwinning in Brunssum Open 2006 kwam nu terecht bij Jean-Marc Ndjofang die aan de opmars van B Eggens abrupt een einde maakte. Door de overwinning van Ndjofang passeerde hij De Moskoviet, en daarmee schreef hij , evenals in 2004, het Brunssumtoernooi op zijn naam. Overigens had ook Schwarzman eerder al eens het toernooi gewonnen.

Derde werd drievoudig Brunssumwinnaar Erno Prosman. In een gewonnen stelling - althans volgens de insiders - liet de Delftenaar Anko Baksoellah nog ontsnappen. De zettenreeks waarmee de Hagenaar zijn stelling naar remise loodste is het naspelen van de partij alleszins waard.

Ook Richard Mooser en Bassirou Ba sloten het toernooi af met een fraaie +3-score, voldoende voor de plaatsen 4 en 5.

In de laatste ronde eindigden slechts 15 van de 46 partijen in een puntendeling, een verrassend laag aantal. Door het grote aantal beslissingen vonden er in de ranglijst nogal wat verschuivingen plaats. In de eindstand kunt u bij elke deelnemer de plaats op de ranglijst na de 8e ronde en die van de eindstand bekijken.

38 van de 92 deelnemers kunnen bogen op een positieve score.

De reacties van deelnemers en toeschouwers waren zonder uitzondering positief. Menigeen sprak de wens uit om ook volgend jaar weer in Brunssum te mogen komen dammen. Voor de leden van het organisatiecomit een opsteker.

Op de slotdag van het toernooi zagen we veel oude bekenden in de speelzaal. Onder hen ook Ber en Anita ten Haaf die met eigen ogen de verrichtingen van hun clubgenoten kwamen bewonderen. Verder Marjo van Berkel, Roy Loor van DC Roermond was in Brunssum, maar ook oud-deelnemer Herman van Westerlo, een van de redakteuren van het damblad Hoofdlijn. Maar er waren er dus veel meer, onder wie talrijke ouders die speciaal voor de prijsuitreiking naar Brunssum waren afgereisd. Alles bijelkaar was het dus ouderwets gezellig daar in het Romboutscollege.

De top van de diverse subklassementen willen we u niet onthouden.

Alle pupillen en welpen, die gezamenlijk uitkwamen in het pupillenklassement, ontvingen allemaal een eerste prijs als stimulans voor hun deelname.

Damesklassement:
1. Sarah Rijgersberg.
2. Rianka Rentmeester
3. Nadine van Tiel
4. Viktoria Prykhod'ko
5. Ester van Muyen

55+-ers:
1. Anko Baksoellah
2. Antion Schoatnus
3. Theo Dijkstra
4. Werner Heunen
5. Juul Meesters
6. Frans Bax

Ratingklassement:
1. Anko Baksoellah
2. Gerard Zijlema
3. Werner Heunen
4. Jan Riesthuis
5. Andy Damen
6. Martin van der Hout,.

Junioren:
1. Martijn van der Klis
2. Jeroen Stolwijk

Aspiranten:
1. Esther van Muyen
2. Aswin Witte
3. Tom Janmaat
4. Brian van Ringelestijn

Limburgklasement:
1. Gijs Schoenmakers
2. Ronald Schalley
3. Werner Heunen
4. John Lewkowicz
5. Martijn van Gortel
6. Andy Damen

De prijs voor de mooiste slagzet werd gewonnen door Anton Schotanus.

Tradities kent het Brunssumtoernooi overigens genoeg. Een van die is het uitroepen tot speler van de dag van een van de deelnemers. Dammers die zich op de een of andere manier onderscheiden, en dan bij voorkeur op een ander manier dan door een prestatie op het dambord, worden door een uiterst deskundige jury beoordeeld. De genomineerden van 2006 zijn: Rianka Rentmeester, Jeroen Stolwijk, Rudi Claes, Michiel Kloosterziel, Bas van Berkel, Anko Baksoellah, Mariska Bos, Nadine van Tiel en Raymond van Es. Zij ontvingen ieder een fraaie vaas.

Omtrent het al dan niet doorgaan van een Brunssumtoernooi in 2007 kon de organisatie nog geen uitsluitsel geven. Wel werd bjj de sluiting meegedeeld dat vanuit het comit alles in het werk zal worden gesteld om volgend jaar de dertigste editie van het toernooi van de grond te krijgen.

Nieuws
Facebook
Begunstigers
Camping en recreatiecentrum De Hitjesvijver

Cafe-zaal Rumpener Beemden

Hotel-Cafe Rumpenerhof

Wapen Brunssum

Gehost door CEWeb: Webdesign, Hosting & Grafische vormgeving