Sensationele ontwikkelingen op de voorlaatste dag van Brunssum Open 2006.

De vlotte overwinning van Alexander Schwarzman op de goed voor de dag komende Michiel Kloosterziel was bij veel toeschouwers niet in de begroting opgenomen. In nog geen drie uur tijd was de strijd beslist. Een geweldige domper voor de dammer uit Katwijk aan Zee, die tot nu toe een uitstekend toernooi heeft gespeeld. Schwarzman nam door zijn overwinning op weerstandspunten de koppositie over van Ndjofang.

Erno Prosman bleef vandaag keurig overeind tegen Jean-Marc Ndjofang en hij blijft kandidaat voor een hoofdprijs.

Van het groepje dat volgt op het leidende kwartet deed Be Eggens opnieuw goede zaken. Net als gisteren behaalde hij ook vandaag de volle winst, een situatie die in deze fase van een dergelijk toernooi niet echt voor de hand ligt. Martijn Vissers werd door de Hagenaar in een partij van normale lengte op een nederlaag getracteerd. Eggens klom daardoor naar de 4e plaats, pal achter Erno Prosman.

Winst was er vanmiddag ook voor Erwin Heslinga die zich de meerdere toonde over Rianka Rentmeester en Gerard Zijlema die Hans van Berkel met een nul opzoutte.

De enige Franse deelnemer, Daniel Rouget, blijft het goed doen. Vanmiddag klom hij door een nieuw eoverwinning naar de 24e plaats.

Martijn van der Klis blijft de belangrijkste kanidaat voor de hoofdprijs in de juniorencategorie. Evenals zijn grote concurrent Jeroen Stolwijk kwam hij tot een deling van de punten.

Rianka Rentmeester blijft ondanks haar nederlaag tegen Erwin Heslinga het klassement bij de dames aanvoeren, temeer haar concurrente vandaag eveneens verloor.

Tom Janmaat voert de ranglijst aan bij de pupillen en welpengroep. Zijn clubgenoten Aswin Witte en Sander Beltman volgen hem op n puntje.

Van de Limburgse deelnemers kwam Gijs Schoenmakers goed voor de dag: hij won van Micha van Tol, Ronald Schalley en Martijn van Gortel speelden remises tegen resp. Theo Dijkstra en Culemborger Jan Riesthuis.
Een Limburgs bestuurlijk onderonsje werd beslist ten voordele van bondspenningmeester Effendy Djoemai.

In de laatste ronde kan de strijd nog alle kanten op. Moskoviet Alexander Schwarzman moet het opnemen tegen Maastrichtse Brabander Gijs Schoenmakers. Kameroenees Jean-Marc Ndjofang treft de Groningse Hagenaar Be Eggens in de laatste partij van het jaar op Brunssumse bodem.
Erno Prosman mag het opnemen tegen provinciegenoot Anko Baksoellah, terwijl Michiel Kloosterziel kans op eerherstel moet gaan afdwingen tegen oud-KNDB-voorzitter Anton Schotanus.
De sympathieke Richard Mooser, vandaag door het oog van de naald gekropen, ontmoet morgen Martijn van der Klis en de Wageningers Marcel Monteba en Gerard Zijlema kunnen hun borst nat maken tegen resp. Arjen de Mooi en grootmeester Bassirou Ba.

Morgen beginnen de partijen om 10 uur, om 16 uur start de prijsuitreiking.
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Camping en recreatiecentrum De Hitjesvijver

Cafe-zaal Rumpener Beemden

Hotel-Cafe Rumpenerhof

Wapen Brunssum

Gehost door CEWeb: Webdesign, Hosting & Grafische vormgeving