Groep kanshebbers groeit na veel remises

Groep kanshebbers groeit na veel remises


Op de bovenste tien borden vielen in de vijfde ronde slechts twee beslissingen. Nico Valkenburgg was de grote winnaar met een prachtige combinatie tegen Jacob de Vries en op het tiende bord won Peter Hernaamt al had dat bepaald anders moeten lopen. Een luide SHIT klonk er door de zaal toen Hans Stolwijk blunderde en zijn dam zomaar op klaarlichte dag verloor door een blunder.

Koploper Kees Romijn was duidelijk op een punt uit tegen Kenny Le Roy maar die wilde ook in een dunne stand nog wel even doorgaan. Een verrassend zetje naar dam kwam er nog maar het was niet genoeg om te winnen waardoor Romijn toch zijn doel had behaald en op P1 is gebleven. Ook bij de achtervolgers vielen geen beslissingen. Ladage had wel de beste kansen tegen Schippers en Morssink had na achteraf bleek wel een winnende stand maar uiteindelijk moesten de punten toch gedeeld worden.

Rienk van Marle en Martijn van Gortel hielden elkaar in een mooi duel in evenwicht en Tjalling van den Bosch vond een leuke remisegang in de slotfase door al zijn schijven weg te geven waarna zijn dam de vijf tegenstanders van winst af kon houden.

Bert Verton wist de Belg Hubert De Baetselier wel onder druk te zetten maar winst zat er niet in. Nico Valkenburgg is zo de grote winnaar geworden van deze ronde. Jacob de Vries heeft een schijf gepakt en zal gerekend hebben op het terugnemen met een twee om een. Maar dan heeft Valkenburg plots een spetterende combinatie in huis en ruimt het bord vakkundig af. Bert Woolschot wilde ook wel voor de winst gaan maar Harry Velraeds gaf geen krimp en met de nodige handigheid bleef het kruid droog.

Wel waren er nog winsten voor Gerard Zijlema (na vier remises) winst hij Mark Werrebrouck te verslaan en andere winsten waren er voor Petra Duskova en Kyrylo Zhuravkov die respectievelijk Gregory De Vries en Renco Oostindjer versloegen. Van de jonge Zhuravkov valt op dat hij steeds amper tijd gebruikt om zijn wedstrijden te spelen.

Sneldammen gewonnen door Martijn van Gortel

Op dinsdagavond is er traditioneel sneldammen in Brunssum. 18 spelers namen plaats achter de borden om 5+5 te spelen. Met een score van 11 uit 7 won Martijn van Gortel het toernooi op weerstand voor Kenny Le Roy die dus ook 11 punten bij elkaar damde. Derde is Rienk van Marle geworden. Vier spelers van buiten het hoofdtoernooi namen deel, de beste daarvan was Djordy Suijlen met een vijfde plek.

Bron: Facebook, DvG
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Camping en recreatiecentrum De Hitjesvijver

Proeflokaal Gorissen

Ons Gastvrije Brunssum

Bakkerij Smeets