Kees Romijn niet te stoppen

Kees Romijn niet te stoppen


Met acht uit vier staat er voorlopig geen maat op de prestaties van Kees Romijn. Ook in het topduel tegen Hans Ladage trok Romijn aan het langste eind. Het was een mooi strategisch duel waarin Ladage steeds nadeel had, heel overtuigend wist Romijn dat voordeel steeds vast te houden en onder de druk moest het haast wel een beslissing tot gevolg hebben al is de remisemarge vaak erg groot. De secure afwerking maakt dat Romijn nu een perfecte uitgangspositie heeft en aan de titel mag denken.

De tweede plaats met een puntje minder is voor de Belg Kenny Le Roy die Bert Woolschot volstrekt kansloos liet. Na de opening heeft Le Roy al flink voordeel en Woolschot probeert met een tijdelijk offer de schade te herstellen, het offer blijkt echter niet tijdelijk en dan gaat het hard.

Romijn en Le Roy mogen het in de vijfde ronde tegen elkaar opnemen.

Achter dit tweetal staan nu acht spelers op zes punten. Naast de teruggevallen Ladage zijn dat de Limburgers Martijn van Gortel, (salon remise tegen Eggens) en Theo Schippers (gewonnen van Hernaamt) maar ook Danilo Sokolov die in de langste partij van de dag veel moeite had met Clemens Crucius maar wel won (door dubbele oppositie). Be Eggens, Rienk van Marle, Tjalling van den Bosch en Wouter Morssink die naar boven is geklommen maken de groep compleet en zijn stuk voor stuk kanshebbers op de ereplaatsen.

In de spannende vierde ronde waren er verder opvallend veel remises te noteren maar zeker ook knappe prestaties. Zo won de jongste deelnemer in het toernooi de pas 14 jarige Kyrylo Zhuravkov van Gerrit Reitsma al moet gezegd dat die op zijn beurt de winst liet liggen.
Leo van Vlerken pakt knap een punt van Gijs Schoenmakers en Gregory de Vries krijgt een knappe blauwe vermelding door te winnen van Raymond VandenCaetsbeek.
Gerard Zijlema is tot nu toe de rondeteller van vier keer remise. Nu wist hij een punt vast te houden tegen Petra Duskova.

Dinsdag in de vijfde ronde aanvang 12.00 uur met garantie voor veel spanning.

Aansluitend is om 19.00 uur het sneldammen waaraan ook dammers van buiten het toernooi van harte welkom zijn. Wel vooraf aanmelden of ruim op tijd aanwezig zijn.
Om 19.00 uur gaat het toernooi van start.

DvG
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Damboeken.nl

Cafe-zaal Rumpener Beemden

Ons Gastvrije Brunssum

Proeflokaal Gorissen