Ladage en Romijn hebben nog 100%

Ladage en Romijn hebben nog 100%


Voor aanvang van de ronde was er de trieste mededeling van het overleiden van Jan T Terpstra, al bij de opening van het toernooi was melding gemaakt van de opname van Jan in hospice en een dag later is Jan nog erg snel heengegaan. Iedereen in de zaal heeft wel een relatie met Jan gehad en het is duidelijk dat de betrokkenheid en het medeleven van een ieder groot is. Een indrukwekkende minuut stilte ter herinnering aan een geweldig mens en een gedreven dammer.

Vervolgens wordt het toernooi wel weer opgepakt, want Jan zou het ook niet anders gewild hebben.

Na de derde ronde zijn er twee koplopers in Brunssum. Kees Romijn speelde Oostindjer hardhandig van het bord nadat er veertig zetten lang niet veel aan de hand was en Hans Ladage lijkt aan zijn tweede jeugd bezig. Al na de opening had Ladage voordeel tegen het risicovolle speltype van Sokolov. De Oekraner moest lijdzaam toezien hoe de duimschroeven steeds strakker aangedraaid werden. Ladage liet geen enkel moment de teugels vieren en behaalde een zeer sterke overwinning. Het belooft een spannende topper te worden vandaag als Romijn en Ladage gaan proberen elkaar te bestrijden.

De derde ronde was er een van grote spanning en lange partijen. Het duurde tot half vier voordat de eerste uitslagen te noteren vielen en wat mooi is, is dat ook op de lagere borden voor elk veld op het bord zware strijd geleverd wordt. Misschien niet altijd even goed maar wel met uiterste inspanning.

Op de hoge borden opvallend veel beslissingen. Zo won Martijn van Gortel de Limburgse derby tegen Gijs Schoenmakers in een gestroomlijnde partij en werkte hij keurig af. Bert Woolschot was duidelijk te sterk voor Gregory de Vries en Rienk van Marle moest weer vol aan de bak om zijn tweede overwinning binnen te halen. Remco Korteland leek nog naar remise te ontsnappen maar van Marle speelde het eindspel secuur en scoorde toch de verdiende volle buit. Tjalling van den Bosch en Kenny Le Roy hielden op bord een elkaar secuur in evenwicht, er deden zich geen echte kansen voor al was de onderhuidse spanning natuurlijk altijd wel aanwezig.

Kort achter de top zoekt een grote groep naar kansen om nog aan te sluiten. Theo Schippers liet de kans op winst lopen en Be Eggens versloeg Harry Velraeds. Verrassend was de winst van Clemens Crucius tegen Andy Damen die een zeer teleurstellende start in het toernooi heeft. Wouter Morsink heeft eindelijk zijn eerste winst binnen en Bert Verton won nadat hij eerder verloren stond tegen Yoshua van der Most.

Kortom er was weer veel te beleven in Brunssum.
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Civa - Scholing Zuid-Limburg

Camping en recreatiecentrum De Hitjesvijver

Gehost door CEWeb: Webdesign, Hosting & Grafische vormgeving

Ons Gastvrije Brunssum