Spanning neemt toe, twee koplopers

Dit keer veel beslissingen op de topborden in Brunssum. In de zesde ronde kwamen er meer beslissingen dan waar het heel lang op leek maar in de slotfase waren een paar flinke missers te noteren waardoor aan de top van de ranglijst de nodige verandering is gekomen.
Wouter Morssink probeerde het duidelijk tegen koploper Kees Romijn maar veel meer dan iets van voordeel is het nooit geworden. Zoals Morssink zelf na afloop aangaf was er nog een flink risico in de stand maar die bijna kans onderkende hij op tijd waardoor de punten gedeeld werden. Hoe anders ging dat op de andere borden. Kenny Le Roy had lang grote moeite met de degelijk spelende Nico Valkenburg maar niet op tijd aan de handrem trekken zou Nico fataal worden. De Belg is daardoor koploper geworden. De plotselinge winst van Be Eggens kwam ook uit het niets. Gerard Zijlema leek linea recta naar remise te spelen maar met het punt al haast op zak ging heet toch nog fout. Min of meer hetzelfde gebeurde bij Hans Ladage tegen Rienk van Marle. Het leek er heel lang op dat Rienk op niet meer mocht rekenen dan remise maar Ladage pakt op het beslissende moment niet door en komt dan toch nog op de koffie waardoor ook van Marle goede zaken doet.

Dan is de overwinning van Danilo Sokolov van een andere orde. Met secuur spel weet hij Theo Schippers steeds verder in de problemen te brengen en uiteindelijk komt er een verdiende zege uit. Andere belangrijke overwinningen waren er te noteren voor Joop Verstappen keurig eindspel en Harry Velraeds (simpele combinatie). Terwijl ook Jan van Hooff en Bert Verton tot winst kwamen.

Met nog drie ronden te gaan is er nu wel duidelijk tekening in de strijd. Twee spelers met 10 punten zijn voorlopig de koplopers met daarachter drie die 9 punten hebben en zeven met 8 punten. Donderdag spelen Le Roy tegen van Marle en Romijn tegen Sokolov. De derde achtervolger Eggens neemt het op tegen Verton. De andere zes achtpunters spelen ook onderling waarbij winst nog echte kansen gaat geven op een top klassering.
Spanning genoeg dus in de zevende ronde die vandaag om 12 uur van start gaat.

DvG
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Plan uw Kantoor

Gehost door CEWeb: Webdesign, Hosting & Grafische vormgeving

Civa - Scholing Zuid-Limburg

Cafe-zaal Rumpener Beemden