Ronde acht, niets is veranderd

De achtste ronde leverde een record aantal remise partijen op waardoor er in de stand nagenoeg niets veranderde. De enkele winnaars waren natuurlijk wel spekkoper.
Tjalling van den Bosch won een Fries onderonsje en Gijs Schoenmakers won van clubgenoot Dre Verheggen. Zij kwamen daardoor terug in de stand en voegen zich bij de groep 10 punters die nu plaats 7 tot 15 bezetten. Het is juist die groep die morgen wel iets heeft om voor te spelen want winst in de slotronde kan zomaar een leuke prijs opleveren en in elk geval een top 10 notering.
Ook de 11 punters hebben natuurlijk alles om voor te spelen, minimaal kan een top drie klassering er nog uitgehaald worden met winst in de slotronde.
Op het eerste bord hadden de koplopers wel spanningen op het bord maar doorslaggevend voordeel kwam er niet. Sokolov wilde nog wel een poging doen maar Le Roy onderkende het gevaar op tijd en wist de remisemarge goed in het oog te houden. Waar wellicht beslissingen verwacht werden kwamen die er ook niet. Zo wist de 84 jarige Jan van den Hooff probleemloos Kees Romijn af te stoppen en deed Gerard Zijlema knap hetzelfde tegen Hans Ladage. De partij Eggens Verstappen was altijd in evenwicht en Rienk van Marle probeerde wel te winnen tegen Petra Duskova maar ook hier kwamen geen echte kansen.
Op de laatste speeldag hebben heel veel spelers wel iets om voor te spelen. De eerste 10 plaatsen zijn prijs pakkers maar ook in de diverse sub-klassementen zijn meerdere kanshebbers. Het belooft dan ook een spannende slotronde te worden
Let op zaterdag begint de slotronde om 10.00 uur. De prijsuitreiking is uiterlijk 16.00 uur maar afhankelijk van de laatste partij kan dit ook een half uur vroeger worden.

DvG
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Civa - Scholing Zuid-Limburg

Cafe-zaal Rumpener Beemden

Gemeente Brunssum

Camping en recreatiecentrum De Hitjesvijver