Le Roy en Sokolov slaan hun slag

In een sensationele zevende ronde hebben de Belg Kenny Le Roy en de Oekraner Danilo Sokolov hun slag geslagen. In het onderlinge duel dat vandaag op het programma staat lijkt het er op dat zij gaan uitmaken wie de 45ste titel in Brunssum op gaat halen. Vier spelers rekenen zich ook nog een kans uit met een puntje minder dan Sokolov.

Er gebeurde heel veel in deze ronde en het talrijke publiek in de zaal en de volgers thuis hebben vast genoten van soms sensationele ontwikkelingen. Kenny Le Roy wist met heel doortastend spel Rienk van Marle in problemen te brengen. Een centrale voorpost zorgt voor paniek bij Rienk die mede daardoor een behoorlijke misser maakt die hem prompt in een kansloze positie brengt. Danilo Sokolov de Oekrainer die voor Geleen speelt weet Kees Romijn zwaar in problemen te brengen in een complexe stelling. Uiteindelijk wordt het niet de beste partij van Sokolov omdat hij onderweg twee keer een winstvariant mist maar in de slotfase blijft de Jonge Sokolov wel rustig waar Romijn stijf van de stress een fatale fout maakt. Een gelukkige maar wel verdiende zege voor Sokolov.

Romijn is daardoor koploper af en staat nu derde met 10 punten en dat puntentotaal hebben nog drie anderen. Be Eggens had nog hoop op meer maar in zijn partij tegen Bert Verton zat er nooit meer dan een puntendeling in. Een knappe prestatie van Verton die een sterk toernooi speelt. Behalve Romijn en Eggens staan ook Joop Verstappen en Jan van den Hooff op 10 punten.

Van den hooff ging mee in het snelle spel van Tjalling van den Bosch en met een combinatie weet hij de Fries te vloeren waardoor Jan zichzelf verrast door op te duiken in de top van het klassement. De sensatie van het toernooi is toch wel Joop Verstappen. Gekscherend wordt in de zaal al wel gezegd Verstappen wint altijd en Verstappen op weg naar P1 De herintreder van damclub Roermond heeft een rating van onder de 1000 maar presteert in dit toernooi op een niveau van ruim 1200. Nog ongeslagen was in deze ronde Harry Velraeds zijn derde slachtoffer. Het moet gezegd dat Harry wel zijn kansen had en onmiskenbaar beter stond maar Verstappen wist de partij te laten kantelen waarna hij het met een combinatie uit kon maken.

Achter de 10 punters vinden we een groep van zeven spelers die nog zicht hebben op een top klassering. Wouter Morssink en Martijn van Gortel zouden remise spelen maar de spelers onderkenden een openingsblunder niet, een buitenkans voor Martijn bleef zo onbenut. Hans Ladage, Petra Duskova en Bert Woolschot sloten met winst aan in deze groep.

In de sub klassementen is het ook spannende met nog twee ronden te gaan. In het rating klassement tot 950 staat Peter Hernaamt momenteel eerste met 7 punten. Het rating klassement tot 1100 heeft met Verstappen en vanden Hooff twee koplopers met 10 punten. Bij de 55+ staan diezelfde twee plus Romijn en Eggens alle vier op 10 punten. En Verstappen is ook nog eens Beste Limburger voor van Gortel en Verton. Beste jeugdspeler is Natuurlijk Sokolov en die prijs heeft hij al binnen.

DvG
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Civa - Scholing Zuid-Limburg

Bakkerij Smeets

Camping en recreatiecentrum De Hitjesvijver

Proeflokaal Gorissen