Ronde 5: toernooi is halverwege

Als we de eindstanden van de eerdere Brunssumtoernooien als leidraad nemen dan telt het deelnemersveld na de vijfde ronde nog 12 serieuze kanshebbers voor de eindzege. Op de allereerste editie na leed de winnaar van het Brunssumtoernooi immers gedurende het hele toernooi geen enkele nederlaag. Op dit moment zijn er nog twaalf deelnemers die aan deze voorwaarde voldoen.

Gingen er na de vierde ronde nog negen dammers als kopgroep aan de leiding, vandaag is dat groepje tot een trio teruggebracht. Christian Niami verraste Raymond Koopmanschap in het middenspel met een dodelijke combinatie naar de damlijn. Niet veel later zag Raymond het kansloze van de missie in. Ook Leopold Kouogueu Kouomou liet twee waardevolle punten op zijn conto bijschrijven. Helaas ging dat vandaag ten koste van Yuen Wong die zijn eerste nul aangemeten kreeg Anton van Berkel klom naar een toppositie door Henk de Witt te verslaan.

In het peloton dat op n punt van de drie leiders (de 4e tot en met de 10e plaats) staat bevinden zich o.m. Hein Meijer, Tjeerd Harmsma, Laura Timmerman en Paul Teer.

Van de deelnemers die nog zonder nederlaag zijn, en die volgens de nooit bewezen theorie kanshebbers voor de eindzege zijn, behoren verder Gerbrand Hessing (met 7 punten als 19e geklasseerd) en Shuimu Jin (met 6 punten als 23e geklasseerd). Met eveneens 6 punten vinden we Rienk van Marle op de 35e plaats, en B Eggens op de 42e plaats. Nog verder weg van de topklasseringen treffen de Albert Middelkoop aan die met vijf remises op de 57e plaats bivakkeert.

Van de Limburgse deelnemers doen de oudjes (met alle respect overigens) Pierre Lacroix en Wiel Martzdorf met meer dan uitstekend. Maertzdorf kwam na een ongelukkige voortzetting van zijn tegenstander uiteindelijk eenvoudig tot winst en Lacroix pakte de volle buit tegen Gerwin Mollink.

Van de Belgische deelnemers kan Valre Hermand met 5 uit 5 bogen op een gemiddeld resultaat, een score die aanzienlijk beter is dan die van Hubert De Baetselier die slechts 3 punten heeft kunnen vergaren.
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Camping en recreatiecentrum De Hitjesvijver

Cafe-zaal Rumpener Beemden

Hotel-Cafe Rumpenerhof

Wapen Brunssum

Gehost door CEWeb: Webdesign, Hosting & Grafische vormgeving