Ronde 1: Brunssum Open 2017 voortreffelijk van start

In de openingsronde van het Brunssumse jubileumtoernooi vielen meteen de nodige verrassingen te noteren.

Dankzij de geprogrammeerde paring werden de deelnemers op volgorde van rating aan elkaar gekoppeld. De nummer 1 qua rating speelde in de eerste ronde tegen de nummer 51, nummer 2 tegen de nummer 52 enz. Het lag voor de hand dat de deelnemers met een hogere rating veelvuldig aan de positieve kant ven de score zouden blijven. In maar liefst 12 gevallen bleek die redenering niet op te gaan.

Zo won de zeer jeugdige Gerard Kramer, op 3 augustus 10 jaar geworden, van de toch niet bepaald zwakke Peter Pippel. Harry Velraeds botste tegen een nederlaag in zijn partij tegen Geert Jan Smit. Aspirant Hans Rinner bezorgde Gerard Zijlema een vette nul en Folkert Jansen zette Lossine Savane met beide benen op de grond.

Acht partijen eindigden in een puntendeling waar menigeen zijn zinnen op de hogere ratingbezitter zou zetten.
Al met al een mooie start van Brunssum Open 2017.

Met 104 deelnemers, in leeftijd varirend van 9 tot 82 jaar, is het toernooi uitstekend bezet. Het niet komen opdagen van de verwachte dammers uit Azarbajan mocht dan een dompertje zijn, de last minute aanmelding van Hubert De Baetselier was een aangename verrassing.

Toernooidirecteur Dieter van Gortel zette voor aanvang van het toernooi een aantal mensen in het zonnetje, onder mee Henk Stoop die bij alle toernooien op de een of andere manier betrokken was en Toon Pierik die mede aan de wieg stond van de Brunssumtoernooien. Wethouder Peter Heinen beklemtoonde nogmaals de grote waarde van het damtoernooi voor de uitstraling van de stad Brunssum en hij wenste de deelnemers een mooi toernooi toe. Wiel Okrogelnik deed de openingszet 31-26 aan het bord van GMI Macodou NDiaye en Jan Terpstra.
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Camping en recreatiecentrum De Hitjesvijver

Cafe-zaal Rumpener Beemden

Hotel-Cafe Rumpenerhof

Wapen Brunssum

Gehost door CEWeb: Webdesign, Hosting & Grafische vormgeving