Ronde 5: Martijn van Gortel nog steeds 100%

Met een verpletterende rondslag versloeg gisteren Martijn van Gortel zijn tegenstander Gijs Schoenmakers en handhaafde zo zijn 100 % score. Bij de achtervolgers won Jan van Dijk met een ofer van Michel Stempher en raakten Moiseev en Kalmakov verder achterop door remise te spelen.

Ronde vijf had het in zich, volop strijd niet alleen op de bovenste borden maar zeker ook op de andere niveaus was er veel te genieten. Mooi dat daar ook veel toeschouwers gebruik van maken om naar de Rumpenhal te komen, Brunssum 2015 staat in de belangstelling als nooit tevoren.

De wedstrijden; Martijn en Gijs maakten er aanvankelijk een partij van zonder veel spanning maar al snel in het middenspel stak Martijn het vuurtje aan met een centrum aanval. Gaandeweg was duidelijk dit wordt geen bloedeloze remise. Rond de 40e zet een misschien verrassende keuze van Martijn die goed blijkt uit te pakken. Gijs krijgt drie schijven voor, voor een dam. De waarde van de stand is ter beoordeling van de kenners, leek in de analyses achteraf wellicht remise maar bevatte verschillende rondslagen met nog kansen voor wit (Martijn) Gijs wil teveel en denkt door te kunnen en wordt verrast met een vernietigende rondslag.
Kalmakov Moiseev had door de GMI gewonnen kunnen worden maar Kalmakov miste een uitgelezen kans waarna Moiseev zich in het vervolg prima wist te verdedigen naar een puntendeling. Jan van Dijk bezorgde Michiel Stempher een vervelende verassing. Een o zo simpel maar verrassend offertje blies de stand op en Jan gaat met 9 punten alleen naar plek twee.

Eigenlijk zijn er behalve deze twee nog zes andere kanshebbers, Natuurlijk de GMIs Kalmakov en Nijmegen winnaar Boulatov, verder Moiseev uit Minsk Wit Rusland en de Nederlanders Jan Hoogterp, Tjeerd Harmsma en een tweede Limburger in de persoon van Vaste Zetter Pierre Lacroix. Pierre won vroeg een schijf tegen Theo Schippers en die zag Schippers daarna nooit meer terug.
Na ruim 80 zetten aan het bord van Piet Kole tegen Dylan Jongeneel (Piet won het eindspel) was ook ronde vijf historie en konden een aantal dammers zich gaan opmaken voor het sneldammen. Het is daardoor dat dit verslag iets later op de site staat dan normaal.
Woensdag om 12.00 uur o.a. de top duels: Jan van Dijk Martijn van Gortel (duel om de eerste plaats), Andrej Moiseev Pierre Lacroix, Tjeerd Harmsma Andrey Kalmakov, Alexander Boulatov Jan Hoogterp. Diverse partijen zijn semi-live te volgen op het internet, maar sfeer komen proeven in de Rumpenhal is natuurlijk ook heel erg leuk.
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Camping en recreatiecentrum De Hitjesvijver

Cafe-zaal Rumpener Beemden

Hotel-Cafe Rumpenerhof

Wapen Brunssum

Gehost door CEWeb: Webdesign, Hosting & Grafische vormgeving