Ronde 6: Jan van Dijk nieuwe koploper

In ronde zes heeft Jan van Dijk de koppositie overgenomen van Martijn van Gortel. In een rechtstreek duel trok de jonge Fries aan het langste eind nadat hij volop spanning had gecreerd met haast een uur tijdsvoordeel. Onder druk van de klok overkwam Martijn een rekenfout, de verkeerde beslissing was haast direct fataal waardoor op de ranglijst van plaats is gewisseld.

De achtervolgers kwamen allemaal niet verder dan remise waardoor die groep alleen maar groter is geworden. Harmsma Kalmakov was bloedeloos. Harmsma bediende zich van de Sijbrands variant en die heeft Kalmakov niet graag met zwart, er zat niets anders op dan afwikkelen en accepteren dat een punt verloren gaat. Boulatov kwam er niet door tegen Hoogterp en moest p het eind zelfs remise maken, dat lukt probleemloos overigens. Pierre Lacroix is ook heel goed bezig met vier winstpartijen, dat doen hem alleen Timo Kuipers en Frank Teer na maar die verloren er twee terwijl Pierre maar drie punten inleverde. Tegen Moiseev kwam zijn eerste remise tot stand na een spannende partij waarin het evenwicht nooit in gevaar kwam.

De achtervolgers groep groeit door de winsten van Angelina Popova, Bert Woolschot en Leopold Sekongo. Woolschot zijn winst was wel erg gelukkig, op het allerlaatste moment maakt Tom Swelsen die een prima partij speelde een fatale blunder. De vier borden daarachter werden allemaal remise.
Knap en toch wel verassend was de winst van Timo Kuipers tegen Wiel Okrogelnik. Wil Janssen kon het niet bolwerken tegen record deelnemers en nr. 1 van de ranglijst aller tijden Be Eggens. Raymond Koopmanschap weet ook voor een verassing te zorgen door Nederlands aspiranten kampioen Wouter Morssink te verslaan.

Donderdag ronde 7 met op de topborden; Popova-van Dijk, Lacroix-van Gortel, Eggens-Moiseev en Hoogterp-Kalmakov.
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Camping en recreatiecentrum De Hitjesvijver

Cafe-zaal Rumpener Beemden

Hotel-Cafe Rumpenerhof

Wapen Brunssum

Gehost door CEWeb: Webdesign, Hosting & Grafische vormgeving