Ronde 4: Martijn van Gortel op 100% score

Na de vierde ronde is Martijn van Gortel uit Sittard de enige speler met een 100% score, Na een spannende partij tegen clubgenoot Wil Janssen was een kleine onnauwkeurigheid voldoende om voor de vierde keer op rij de volle winst binnen te halen. Vijf spelers volgen op een punt.

De vierde ronde begon met vier koplopers. Nadat Martijn de winst had binnengehaald tegen clubgenoot Wil Janssen gingen ook Jan van Dijk en Andrey Moiseev voor de volle winst. Echter het evenwicht bleef bewaard al leek Jan van Dijk even serieus voordeel te hebben, remise was onvermijdelijk.

Bij de achtervolgers wonnen Michel Stempher (heel snel tegen Piet Rozenboom) Andrey Kalmakov ook redelijk snel tegen de jonge Koopmanschap en Gijs Schoenmakers tegen de jonge Rus Efimov. De Limburgers Theo Schippers en Pierre Lacroix wonnen ook al had Pierre daar de langste partij van de dag voor nodig tegen Jeroen Huskens.

Verrassing van de dag was zeker de overwinning van de 10 jarige Simon Harmsma die de zeer ervaren favoriet en oud toernooiwinnaar Frank Teer lelijk op liet kijken. Frank was te zuinig op zijn stukken en moest vervolgens heel verrassend opgeven.

Een grote teleurstelling was er voor Wiel Maertzdorf die de hele dag een remise partij speelde om op het eind alsnog heel onnodig te verliezen van de jonge Timo Kuipers. Hoe anders ging het bij Valere Hermans die haast de lampen uit het plafond sprong met zijn remise tegen Nogovitshyna, het was dan ook een knappe partij.

Europees junioren kampioene Angelina Popova maakte Piet Kole kansloos en Karel Leemreize won van de zich goed verdedigende Marijn Jans.

Morgen in ronde vijf mag koploper van Gortel het opnemen tegen Maastrichtenaar Gijs Schoenmakers. Kalmakov treft op de Wit Rus Moiseev, Stempher mag tegen van Dijk.
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Ons Gastvrije Brunssum

Plan uw Kantoor

Bakkerij Smeets

Gemeente Brunssum