Vier koplopers na derde ronde

Vier koplopers na derde ronde

Gezien de grote rating verschillen was er vooraf wellicht de verwachting dat ronde drie snel gedaan zou zijn maar niets is minder waar. Vielen er in de tweede ronde nog een aantal salon remises te noteren nu was het volop strijd om de punten en in veel gevallen kregen de favorieten het bepaald niet voor niets.

De oudste debutant in Brunssum Wil Janssen was snel klaar vandaag, een welbekend openingszetje (Lochtenberg) zou eigenlijk wel genoemd mogen worden naar Wil Janssen die er met regelmaat mensen mee verrast. Vandaag was Jeroen Huskens zijn slachtoffer. Wil komt met zijn 80 jaar daar door op 6 punten en is koploper in Brunssum. Naast hem vinden we Jan van Dijk die op zaterdag avond al speelde en Martijn van Gortel die flink aan de bak moest tegen de lager geplaatste Alex Noppers, stijlvol ging die partij na 4,5 uur naar winst. De vierde koploper komt uit Wit Rusland, Andrey Moiseev had de langste partij van de dag en wist Nederlands aspirantenkampioen Wouter Morssink op een nul te trakteren. Morgen spelen de vier koplopers tegen elkaar Martijn van Gortel tegen clubgenoot Wil Janssen en Andrey Moiseev tegen Jan van Dijk.

Elf spelers staan een puntje achter de koplopers Waaronder Limburger Gijs Schoenmakers en Cema speler Raphael Martens maar ook de grootmeesters Kalmakov en Boulatov.

Op zoek naar opmerkelijke resultaten, de snelle nederlaag van Karel Leemreize tegen Bert Woolschot, of wat te denken van de jonge Efimov de GMIF Nogovitsyna verslaat. Raymond Koopmanschap houd Theo Schippers op remise en Marijn Jans pakt een knap punt tegen Angelina Popova. Jan Terpstra stond verloren, dan weer gewonnen en uiteindelijk wordt het remise, Jan Schoenmakers was dicht bij een stunt tegen Be Eggens en Wiel Maertzdorf klopt teamgenoot Clemens Crucius vanuit het niets waar Clemens steeds de betere stand heeft gehad. Dat Harry Velraeds nog een punt haalde is een klein wonder. Al met al een zeer amusante ronde, dat beloofd wat voor morgen.

Komt dat zien, vanaf 12.00 uur gaan de 86 dammers er weel vol tegenaan.
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Camping en recreatiecentrum De Hitjesvijver

Cafe-zaal Rumpener Beemden

Hotel-Cafe Rumpenerhof

Wapen Brunssum

Gehost door CEWeb: Webdesign, Hosting & Grafische vormgeving