Strijd in ronde 2

Het lot was verschillende deelnemers aan het Brunssum Open 2015 niet echt gunstig gezind in de tweede ronde.

Zo werden de twee grootste troeven van het deelnemersveld al in de tweede ronde aan elkaar gekoppeld. De twee grootmeesters maakten er een gortdroge remise van.

Vader en zoon Swelsen zaten vandaag ook tegenover elkaar. Het verbaasdee niemand dat ook hier van echte strijd geen sprake was en binnen twintig minuten waren de veertig reglementair voorgeschreven zetten uitgevoerd. De schijven konden ras weer in de doosjes. De uitslag? Och, laten we het houden op een familiaire puntendeling.

Clubgenoten die elkaar in een groot toernooi treffen, je ontkomt er gewoonweg niet aan. Raymond Koopmanschap en Mitschel Mensinga viel die twijfelachtige eer te beurt. tweee dammers die elkaar door en door kennen gaan in vakantiestemming niet tot het uiterste. Toch duurde de partij nog 48 zetten en er verscheen zowaar een dam in het spel. Die bleek evenwel niet van doorslaggevende aard.

Ook Pelle Bronkhorst en Albert Middelkoop zijn twee clubgenoten. Na 49 zetten werd in een drie-om-drie stand de vrede getekend.

Werd er dan niet met de beste bedoelingen gedamd vandaag? Beslist wel. Zo zaten de Friese crack Jan van Dijk en Europees veteranenkampioen Frank Teer tegenover elkaar. Beide dammers komen in aanmerking om serieus tegenwicht te bieden aan het Oosteuropese damgeweld en dus werd er volop gestreden om de winst. De zege ging naar van Dijk die zich daarmee een uitstekende uitgangspositie heeft gecreeerd om mee te dingen naar de grotere prijzen.

Michel Stempher heeft ook zijn zinnen gezet op een topklassering. Hij won vanmiddag in een ellenlange partij van Limburger Pierre Lacroix, voorwaar niet de minste in het deelnemersveld. Na 57 zetten hadden beide spelers een dam, maar Stempher had eerst wel een schijfje gewonnen, niet veel later gevolgd door een tweede houtje . Wellicht tegen beter weten in ploeterde Lacroix nog een zevental zetten door maar aan verlies kon hij niet ontkomen.

Martijn van Gortel had vandaag een makkie als je de duur van de partij als graadmeter gebruikt. Zo simpel is het vast niet, maar we moeten wel vaststellen dat Jan Kerkhofs goed ''meewerkte'' om de winst met een combinatie dam-op-bezet-veld mogelijk te maken. In de diagramstand is het gespeelde 31-27 verboden, Martijn maakte dankbaar van de aangereikte kans gebruik.

Jan Kerkhofs hanteerde witte schijven. 31-27??
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Camping en recreatiecentrum De Hitjesvijver

Cafe-zaal Rumpener Beemden

Hotel-Cafe Rumpenerhof

Wapen Brunssum

Gehost door CEWeb: Webdesign, Hosting & Grafische vormgeving