Terugblik op dag 6

Damtoernooi Brunssum Open 2013, dag 6
Woensdag 7 augustus 22u00

Vanochtend stond in het teken van een aantal belangrijke keuzes. De eerste was al meteen zo tegen 11 uur. "Jongens, willen jullie bruin brood of broodjes mee?" Het werden broodjes voor de jonge heren, dus mocht Martin nog even naar de winkel.
De twee volgende keuzes waren bijna net zo belangrijk. Gaan we met de auto of op de fiets? Op dit moment is het droog en het zal minstens de eerste 10 minuten nog droog blijven. Uit n mond hoor ik 'auto', het ander spraakorgaan laat 'fiets' mijn oor binnendruppelen. Ik hak de knoop door: we gaan met de fiets. Meteen dient zich dan ook vraag twee aan: jas of niet? Ik kies voor niet. Gewoon even de frisse wind. Het is buiten toch even droog. De verwachting is allereerst dat het vanmiddag droger wordt en eventueel even wachten voordat we naar huis vertrekken.

Aankomen bij de Brunnahal, fiets neerzetten en afsluiten. Voor de zekerheid maar de plastic zak, die ik standaard op de bagagedrager heb, over het zadel deponeren. In ieder geval een droog achterwerk op de terugweg

Vandaag loop ik zo goed als meteen naar mijn plek toe. De jongens heb ik ook zo gevonden. Zij zitten schuin tegenover elkaar bij de laatste tafels. Jasper liet al weten dat hij niets aan remise zou hebben. "Want als ik win heb ik twee punten. Als ik verlies zal ik morgen tegen de dummy moeten en krijg ik morgen twee punten." Of het cht gepland was of niet, hij mag inderdaad morgen thuisblijven om twee punten te scoren.
Martin had een beetje rot partij tegen Pietertje. Staat volgens Flits telkens wel ets beter, mist n keer een echt betere voortzetting (maar nog niet meteen gewonnen) en aan het eind wordt het een weggeef remise door een combinatie.

Zoals gezegd mocht ik weer eens tegen een aspirant met een rating van 1100+ (Mitchel Mensinga). Ik heb gedaan wat ik van plan was. De eerste 5 zetten eigenlijk zonder nadenken aangeschoven en vervolgens maar eens gaan kijken en rekenen. Het resulteerde in een wederzijdse flankaanval. Uiteindelijk kom ik wel een schijf voor, maar zag ik (met 12 minuten op de klok) geen directe of indirecte winstgang. Mijn remisevoorstel werd dan ook geaccepteerd. Thuis gekomen toch maar eens gekeken. Zowel Flits als Truus taxeren de stand idd voordelig voor zwart, maar met een score van 0,3. Dat wil op mijn niveau dus echt niets zeggen.

Morgen mag ik tegen een provinciegenoot die volgens mij gewoon een veel te lage rating heeft. Ach, dat zien we morgen dan wel weer.......

Eerder geplaatst op Facebook.
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Camping en recreatiecentrum De Hitjesvijver

Cafe-zaal Rumpener Beemden

Hotel-Cafe Rumpenerhof

Wapen Brunssum

Gehost door CEWeb: Webdesign, Hosting & Grafische vormgeving