BREAKING NEWS: BRUNSSUM OPEN 2020 CANCELLED

Brunssum Open 2020 AFGELAST


Na veel inspanningen en lang wachten op toch nog een reddende mogelijkheid moet de organisatie helaas vandaag besluiten dat ook Brunssum-Open dit jaar niet door kan gaan.

Na 42 jaar onafgebroken in de zomer dammen in Brunssum komt aan deze prachtige serie nu een einde door de overheidsregel dat indoor sportactiviteiten tot 1 september niet plaats mogen vinden. De hoop van de organisatie was nog gevestigd op een verdere versoepeling toen premier Mark Rutte vorige week met een update kwam over de maatregelen, maar helaas bleef de datum van 1 september staan en is daardoor de sporthal in Brunssum niet beschikbaar.

Om het toernooi te kunnen laten doorgaan waren er een aantal randvoorwaarden welke allemaal afgevinkt moesten kunnen worden. Het belangrijkste was de speelzaal maar ook hotels, campings en reizen moest mogelijk kunnen zijn. Helaas valt alles nu op de beschikbaarheid van de speelzaal waar alle andere zaken wel afgevinkt kunnen worden. Als organisatie betreuren wij dit enorm zeker ook omdat in de prachtige zaal in Rumpen er volop mogelijkheden waren om een corona verantwoorde organisatie op te zetten. Met zeen van ruimte en enkele kleine aanpassingen hadden wij het toernooi zeker verantwoord door kunnen laten gaan maar de gemeente kon niet anders dan de nationale regelgeving volgen en dus ook dammen in de sporthal niet toe staan.

Voor de dammers die zich reeds hadden aangemeld en de vele belangstellenden die regelmatig bleven vragen naar het doorgaan van het toernooi betreuren wij het afgelasten nog het meest, maar een ding willen we wel al duidelijk stellen.

We komen terug en volgend jaar staat Brunssum open weer op de kalender van vrijdag 6 t/m zaterdag 14 augustus 2021.

Namens het organisatiecomit, Jac, Martin, Petra en Dieter.
Dieter van Gortel, toernooidirecteur Brunssum-Open.
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Camping en recreatiecentrum De Hitjesvijver

Cafe-zaal Rumpener Beemden

Hotel-Cafe Rumpenerhof

Wapen Brunssum

Gehost door CEWeb: Webdesign, Hosting & Grafische vormgeving