KAN BRUNSSUM-OPEN DIT JAAR DOORGAAN?

KAN BRUNSSUM-OPEN DIT JAAR DOORGAAN?


Direct na de carnaval heeft COVID-19 in Nederland een enorme impact gekregen op het dagelijkse leven. Werkend Nederland heeft er zonder uitzondering de gevolgen van ervaren en met name de zorg is voor enorme uitdagingen komen te staan. De impact in het bedrijfsleven is enorm en de schade is nog niet te overzien. Sportevenementen komen als de gezondheid in het spel is pas op de zoveelste plaats maar toch ook de organisaties van evenementen moesten allemaal de gevolgen ondervinden. Bij ons komen nu de vragen binnen wat gebeurt er met het Brunssum-Open damtoernooi?

Zoals in elke sport heeft ook de damsport vanaf medio maart te maken met een complete stilval. Clublokalen zijn gesloten en evenementen afgelast. Zo gaan diverse NKs niet door is de nacompetitie nog niet gespeeld. Zijn diverse internationale toernooien al afgelast en staat Salou wel nog op de agenda maar ook dit toernooi zal zonder twijfel ook niet doorgaan. Brunssum staat in de planning voor Augustus, dat is nog even maar ook voor ons toernooi moeten we ons nu toch wel zorgen maken.

Mei en juni zullen zoals het er nu uitziet in elk geval nog geen maanden zijn waarop evenementen gehouden kunnen worden en zelfs Rotterdam-Open in juli is inmiddels definitief afgelast. Nijmegen en daarna Brunssum zouden haalbaar kunnen zijn vanwege de ruimte in tijd die nog beschikbaar is maar komen er voldoende dammers naar deze evenementen als het door kan gaan?, zijn de campings en hotels open? Gaat het EK Jeugd door? Zal de Gemeente haar steun verlenen? Het zijn allemaal zaken die bekeken moeten worden voor we als organisatie zouden kunnen beslissen om het toernooi door te laten gaan.

Voorop moet natuurlijk staan dat we veiligheid kunnen bieden aan iedereen in en rond het toernooi en op dit moment is dit nog niet te overzien. De organisatie van Brunssum-Open zal daarom eind april samen komen om de situatie te overzien, en wellicht pas in de loop van mei definitief kenbaar te maken of het toernooi door kan gaan.

Voor de goede orde, tot nu toe is er geen sprake van afgelasting en potentiele deelnemers verzoeken wij dan ook zich voorlopig aan te melden dit geeft ons een idee hoe het deelnemersveld er uit kan gaan zien als alles veilig is te organiseren. Uiteraard lopen inschrijvers geen enkel financieel risico als het toernooi onverhoopt toch niet door zou gaan.

We rekenen op begrip in deze moeilijke tijden. Op duidelijkheid moet nog even gewacht worden maar uiterlijk 1 juni zal de organisatie beslissen over al dan niet doorgaan van ons 43e Brunssum-Open.

Dieter van Gortel,
Toernooidirecteur.
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Camping en recreatiecentrum De Hitjesvijver

Cafe-zaal Rumpener Beemden

Hotel-Cafe Rumpenerhof

Wapen Brunssum

Gehost door CEWeb: Webdesign, Hosting & Grafische vormgeving