Ronde 8: Titel lijkt beslist maar podium is nog heel spannend

Met een overtuigende overwinning tegen Kees Romijn heeft Hein Meijer een voorschot genomen op de titel in het Brunssum-Open, morgen is de slotronde hoeft de Amsterdamse grootmeester nog maar een remise te scoren om niet meer achterhaald te kunnen worden. Aan Gijs Schoenmakers die zelf achtste staat is het om het feestje van Meijer te verpesten maar wij geloven niet echt dat Hein het zover zal laten komen.

Bij de achtervolgers waren Weistra, Koullen en Niami de grote winnaars. Junior Machiel Weistra speelt een zeer sterk toernooi en geeft nu ook Sekongo het nakijken. Niami wint een positioneel duel van Eggens en Brion Koullen is voorlopig sterkste Limburger door Rudy van Velzen overtuigend te verslaan.

Gijs Schoenmakers heeft met bekeken spel Ron Heusens uitgeschakeld, De grootmeester die al zo vaak in Brunssum speelde heeft duidelijk niet zijn sterkste toernooi, de echte vorm ontbreekt om zijn klasse die hij onmiskenbaar heeft te demonstreren. Wouter Morssink speelde ook gelijk maar dat was meer geluk dan vaderlandsliefde. Ndjofang stond helemaal gewonnen maar heel opmerkelijk wist hij de doodsteek niet uit te voeren het is mede daardoor dat de titelstrijd wel beslist lijkt.

In de sub-klassementen zijn de titels bij 55+ en Junioren al vergeven ( Meijer en Weistra) en ook het teamklassement is beslist (Van Stigt Thans). Bij de Limburgers is het nog heel spannend met Koullen en Schoenmakers op 11 en van Gortel op 10 punten. De rating tot 1100 is met een ronde te gaan voor Duskova voor 7 spelers op een punt achterstand. De rating tot 900 heeft 5 spelers die op 7 staan, De aspiranten titel tenslotte kan Melvin Koullen zo goed als zeker niet meer ontgaan.

Morgen zaterdag start de slotronde om 10 uur in de Rumpen sporthal en de beslissingen vallen tussen 1 en 2 uur in de middag. De sluiting en prijsuitreiking is om 4 uur.
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Camping en recreatiecentrum De Hitjesvijver

Cafe-zaal Rumpener Beemden

Hotel-Cafe Rumpenerhof

Wapen Brunssum

Gehost door CEWeb: Webdesign, Hosting & Grafische vormgeving