Ronde 7: Hein Meijer op titelkoers

De Amsterdamse grootmeester Hein Meijer heeft met succes zijn koppositie weten te verdedigen. Gemakkelijk was het niet want de zeer snel en ogenschijnlijk nonchalant spelende Ndjofang zette flink druk en nadat hij een remiseaanbod afsloeg moest Hein nog even flink aan de bak. Maar uiteindelijk past het allemaal voor een puntendeling en daarmee is een grote stap gezet richting toernooiwinst.

Ook het duel van de nummers drie Sekongo en Morssink kwam tot een puntendeling. Hierdoor komen de winnaars van de achtervolgende groep opnieuw gelijk met deze twee. Machiel Weistra was erg gelukkig. In pot remise stand blunderde Kalloe, een volstrekt onnodige nederlaag nadat Weistra overigens eerder wel de winst had kunnen pakken maar hem nu in de schoot geworpen kreeg. Ook Ron Heusdens zal al haast niet meer op winst gerekend hebben. Andy Damen was heel dicht bij een mooie stunt maar in de ultieme slotfase ging het toch nog mis en pakt Heusdens de volle winst.

Gijs Schoenmakers pakt een prachtige overwinning tegen Marcel Monteba, in een stelling vol met combinatieve mogelijkheden leek Monteba de beste kansen te hebben maar als hij die mist is het juist Schoenmakers die toeslaat met een flinke klapper. Zo komt ook Gijs in de groep van +3 en kan nog steeds uitzicht houden op een prachtige top klassering. Kees Romijn maakt de groep met 10 punters compleet door na een zware strijd te winnen van De Vries.

Voor de strijd om de ereplaatsen (top 10) hebben ook de negenpunters nog kansen. Brion Koullen en Martijn van Gortel hebben daar gezelschap van Niami, Eggens en Duskova.
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Camping en recreatiecentrum De Hitjesvijver

Cafe-zaal Rumpener Beemden

Hotel-Cafe Rumpenerhof

Wapen Brunssum

Gehost door CEWeb: Webdesign, Hosting & Grafische vormgeving