Ronde 7: Limburgse dammers haken af voor topklasseringen

Guido van den Berg heeft vanmiddag een bijzonder knappe prestatie neergezet. In een volkomen gelijkwaardige partij remiseerde hij met koploper en gedoodverfde toernooiwinnaar NDiaga Samb. Guido deed uitermate goede zaken want na het veroveren van het kostbare punt staat hij nu achter Samb, Sekongo en Kytchkin op een fraaie vierde plaats. Morgen treedt hij aan tegen Ruud de Kooter die vandaag zijn vijfde overwinning op rij boekte, nu ten koste van Frits Luteijn.

Met nog twee ronden te gaan ziet het ernaar uit dat het Brunssumse damtoernooi niet zal gaan eindigen in spraakmakende successen voor de Limburgse deelnemers. In ronde 7 kwamen zowel Gijs Schoenmakers als Martijn ven Gortel oog in oog te staan met een verliespost. Hun riante posities op de ranglijst leken in een keer verdampt. Tom Swelsen en Wiel Maertzdorf bezorgden de Limburgse harten nieuwe hoop, maar zij hadden in de eerdere ronden al zodanig averij opgelopen dat nu slechts een deel van het eerdere verlies werd gecompenseerd.

Gijs Schoenmakers (een nul tegen Sekongo), Tom Swelsen (winst ten koste van Reverdy) en Wiel Maertzdorf (een zege op Woolschot) hebben allen een score van 9 uit 7, voorwaar een ruime plusscore.

Martijn van Gortel (verlies tegen Schotanus). Harry Velraeds (een overwinning op Feyt) en Pierre Lacroix (remise tegen Martin de Jong) kunnen ook op een positieve score bogen.

De afstand tot de onbetwiste leiders Samb (12 punten) en Sekongo (11 punten) is te groot om die in de twee nog resterende ronden te dichten.
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Camping en recreatiecentrum De Hitjesvijver

Cafe-zaal Rumpener Beemden

Hotel-Cafe Rumpenerhof

Wapen Brunssum

Gehost door CEWeb: Webdesign, Hosting & Grafische vormgeving