Ronde 6: Volop spanning na zes ronden

De titel lijkt dan misschien wel al geprolongeerd te worden door de enige GMI in het deelnemersveld maar spanning is er nog volop. Naast zes spelers die op 9 punten staan volgen er ook nog liefst dertien spelers op 8 punten, deze negentien spelers kunnen allen nog aanspraak maken op het podium en daar zal de laatste drie dagen zeker volop strijd voor geleverd worden.

In de ronden 5 en 6 heeft titelverdediger Ndiaga Samb een gat weten te slaan waarvan niemand meer verwacht dat het overbrugd kan worden. Arian Konstantinov en Rob van Westerloo gaven zeker zeer goed partij en maakten het de grootmeester beslist lastig maar uiteindelijk kwam de kwaliteit van de favoriet toch boven en won hij waar de achtervolgers steeds op remise bleven steken. De titel is dan wel zo goed als vergeven maar de achtervolgers hebben nog genoeg om voor te spelen.

Met negen punten zal nu elke ronde het uiterste uit de standen gehaald moeten worden door de achtervolgers zeker omdat er daarachter nog 13 volgers zijn met maar een puntje minder. Ruud de kooter bijvoorbeeld won vier keer op rij en zal morgen tegen Frits Luteijn alles uit de kast moeten halen om niet af te haken. De oerdegelijke verdediger Nikolai Kychkin moet toch ergens winnen en heeft dan in Steven den Hollander een tegenstander die ook wel graag op het podium wil komen, gaan ze er vol voor of wordt het wachten op een andere kans? We gaan het morgen zien. Leopold Sekongo die als eerder heel goed speelde in Bunschoten en Rotterdam wil ook naar het podium maar dan moet hij wel van Gijs Schoenmakers winnen. Gijs is de nummer 1 van het Limburgers klassement en de Maastrichtenaar ziet nu natuurlijk ook kansen om een prachtige klassering. De verwachting is dat deze partij veel vuurwerk op zal leveren want zowel Leopold als ook Gijs zijn bepaald geen spelers die naar gemakkelijke remise schuiven.

De grote groep spelers met 8 punten zitten tegen elkaar behalve de Kooter die het dus tegen Luteijn op moet nemen. Arian Kanstantinov is een groot talent en hij zal zeker favoriet zijn tegen de verrassende Gerard Zijlema. De tweede Limburger Martijn van Gortel is ook op zoek naar zijn derde winst maar good-old Anton Schotanus is een gevaarlijke tegenstander, ook hier is topspanning te verwachten. Bij de andere spelers in deze groep wordt wel iets verwacht van de kampioen van 2017 Christian Niami en van Michel Stempher als een van de sterkste Nederlandse spelers. Niami kon vandaag niet winnen van Martijn van Gortel en Stempher wist met een heel gemeen slot te winnen van toernooirevelatie Marjory Feyt.

In het ploegenklassement staat VanStigt Thans een puntje voor op Samensterk en daar weer een puntje achter staat Yakoetsk. Cema/De Vaste Zet en Eureka spelen met een punt verschil om de vierde plaats.

In de andere sub klassementen ook volop kansen voor veel spelers die voor heel veel spelers is er nog veel om voor te spelen. Het beloofd een spannende slotfase te worden.

Semi live partijen zijn elke dag te volgen op toernooibase (vandaag was een record met 14 partijen. Maar nog leuker is natuurlijk live komen kijken in de rumpenhal in Brunssum Donderdag en vrijdag beginnen de wedstrijden om 12 uur en zaterdag gaat de slotronde om 10 uur van start.

Tekst: DvG
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Camping en recreatiecentrum De Hitjesvijver

Cafe-zaal Rumpener Beemden

Hotel-Cafe Rumpenerhof

Wapen Brunssum

Gehost door CEWeb: Webdesign, Hosting & Grafische vormgeving