Ronde 6: Nog 19 kandidaten voor de beste van de rest

6 Deelnemers met 9 punten, 13 dammers met 8 punten. Normaliter zal uit deze groep de nummer 2, oftewel the best of the rest tevoorschijn komen.

Bij de groep 9 punters treffen we vier Nederlanders aan, onder wie een Limburgse dammer. Een speler van Russische komaf en een Afrikaan kompleteren de groep.

Steven den Hollander en Frits Luteijn deden elkaar vandaag niet echt veel pijn. Terwijl andere partijen waarvan de livestreams het zettenverloop van de partijen mogelijk maakte, pas tot zet 15 gevorderd waren, hadden de twee schijnbaar moeiteloos zet 35 al bereikt. Dat de strijd in remise eindigde was dan niet zo heel erg verwonderlijk.

Aan de topborden konden Gijs Schoenmakers en Guido van den Berg successen in de vorm van overwinningen laten aantekenen. Zij beiden wurmden zich daardoor in de 6-koppige achtervolgersgroep.

Vandaag vielen er veel puntendelingen te noteren, niet alleen bij de topborden, maar ook in de rest van het deelnemersveld. Er was op Toernooibase slechts n partij die met een blauwe remise werd afgedaan: Hans Stolwijk remiseerde met Fons Huijbreghts, voorwaar een mooie prestatie van de man uit Hazerswoude.

Niet minder dan 16 deelnemers hebben nog geen verliespost hoeven incasseren. Onder hen Bram Verhoef en Hubert de Baetselier die allebei zes keer tot een puntendeling kwamen. Bram reikt daarmee tot plaats 42 , Hubert staat nu 47e.
10 Deelnemers wachten nog op hun eerste dagsucces. Naast de twee zojuist genoemden ook Fons Huijbreghts die met 5 remises op plek 56 bivakkeert. Jaap Huizinga bezit eenzelfde score en hij staat op plaats 62.
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Camping en recreatiecentrum De Hitjesvijver

Cafe-zaal Rumpener Beemden

Hotel-Cafe Rumpenerhof

Wapen Brunssum

Gehost door CEWeb: Webdesign, Hosting & Grafische vormgeving