Dubbele Afrikaanse triomf in Brunssum Open 2018

Met een eerste plaats voor de Senegalese dammer Ndiaga Samb en een tweede stek voor Christian Niami uit Kameroen is het 41e Brunssumtoernooi geindigd in een fantastische overwinning voor de Afrikaanse deelnemers. Bassirou Ba, in damtermen een veteraan, maakte het Afrikaanse succes compleet door na een voor zijn doen abominabele start beslag te leggen op de vierde plaats.

Temidden van het Afrikaanse geweld eindigde onze landgenoot Michel Stempher heel fraai op de derde plaats.

Steven den Hollander, lange tijd koploper en toen nog een serieuze kanshebber voor de hoofdprijs, werd vijfde.

Twee dammers uit China zorgden voor een verrassing. Junior Yifu Du eindigde als zesde, Shaomake Chen, aspirant nog, legde beslag op de negende plaats. Gijs Schoenmakers en Theo Schippers hielden de Limburgse eer hoog door als zevende en achtste te finishen. Yuen Wong viel met een tiende plaats nog net in de prijzen..

Daarnaast werden er prijzen verdiend en uitgereikt bij de diverse subklassementen. Gebruikelijk is in Brunssum dat een deelnemer slechts in n categorie voor een enveloppe in aanmerking komt. Eindigt iemand in meer dan een klassement bij de eerste drie dan wordt de meest prestigieuze prijs uitgereikt. In de andere categorie(n) schuift de prijs dan door naar de nummer 4 en evt. verder. Een prijs wordt slechts uitgereikt indien de winnaar daadwerkelijk in de speelzaal aanwezig is om de prijs in ontvangst te nemen.

De prijzen werden als volgt verdeeld:
55+-klassement: Bassirou Ba, Theo Schippers, Frank Teer
Limburgklassement: Gijs Schoenmakers, Pierre Lacroix, Martijn van Gortel (6e)
Juniorenklassement: Yifu Du, Shuimu Jin, Remco Korteland (4e)
Aspirantenklassement: Shaomake Chen, Rudi van Velzen, Jelle van der Eng
Pupillenklassement: Ivar Smijers, Marianna Fedorova, Aleksandra Rozhina
Rating 900 tot 1100: Hubert de Baetselier, Clemens Crucius, Dick Huitink
Rating tot 900: Jasper Kole, Luc de Kruijf (4e), Albert-Hendrik Snijder (5).
Verenigingsklassement: DIOS-Eureka, Witte van Moort.

De prijs voor de mooiste slagzet ging naar Harry Velraeds.

Op de website van de KNDB lezen we:

NDiaga Samb winnaar in Brunssum

GMI NDiaga Samb (Sen.) heeft vandaag het Brunssum Open NK gewonnen. Zelf won hij van Gerwin Mollink, terwijl medekoploper MF Christian Niami (Kam.) ondanks winstkansen op remise bleef steken tegen CMF Shaomake Chen (Chi.). Samb pakte daarmee op de valreep een puntje voorsprong: 15 uit 9. Niami werd tweede, maar moest MI Michel Stempher naast zich dulden, die op n weerstandpuntje naar de derde plaats werd verwezen. Good-old GMI Bassirou Ba (Sen.) rukte met een overwinning op MF Nikolai Kychkin (Rus.) nog op naar een ongedeelde vierde plaats (13 uit 9). Roadrunner van het eerste uur Steven den Hollander, finishte als beste van een zestal spelers met 12 punten.
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Wapen Brunssum

Gehost door CEWeb: Webdesign, Hosting & Grafische vormgeving