Samb, Du, Niami of Schoenmakers

De verrassing van de zevende ronde is ongetwijfeld de overwinning die Gijs Schoenmakers behaalde ten koste van Steven den Hollander. De Maastrichtse Brabander maakte de partij combinatief uit. Een zeperd voor den Hollander die tot dusverre een schitterend toernooi speelde.

Toch is de winst, hoe fraai ook, voor Gijs niet toereikend om de koppositie over te nemen. Dat Samb en Niami in hun onderlinge duel tot een puntendeling kwamen, verrast natuurlijk niemand. Wie wel verrast is de jeugdige Du die vandaag Frank Teer een vervelende avond bezorgde. Een doorbraak naar de damlijn in een 7-om-7-stelling wikkelde de jonge dammer uit China knap af naar winst.

Door dit alles bepalen behalve het aantal wedstrijdpunten vooral de weerstandspunten de onderlinge rangorde. Schoenmakers is hier in het nadeel omdat zijn eerdere tegenstander iets minder gretig hebben gescoord dan die van de drie andere leiders.

Michel Stempher en zijn clubgenoot Theo Schippers namen vandaag een time-out. Plichtmatig verzorgden zij in ras tempo de voorgeschreven veertig zetten om vervolgens als toeschouwer in de speelzaal de andere partijen te gaan volgen. Hun kansen op een hoge klassering bleven voor beiden behouden.

Bassirou Ba won volgens verwachting van Luc de Kruijf. Al na 16 zetten was het materile evenwicht verbroken en vanaf dat moment stevende de grootmeester regelrecht op de volle winst af.

Shaomake Chen blijft speculeren op een plekje bij de eerste tien. Vandaag maakte hij Pierre Lacroix het damleven zuur, zo zuur zelfs dat de Sittardenaar op een gegeven moment geen heil meer zag in verder spelen.

Met, volgens verwachting, de ontmoetingen Samb - Schoenmakers en Niami - Du als ingredinten voor ronde 8 wacht in een afgekoelde sporthal opnieuw vuurwerk
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Wapen Brunssum

Gehost door CEWeb: Webdesign, Hosting & Grafische vormgeving