Tu membrasse?

De eerste column en natuurlijk komt deze van niemand minder dan Bert Woolschot die er al enkele jaren een goede gewoonte van maakt om ons dammers te plezieren met zijn overdenkingen.

Nu de laatste loodjes voorafgaand aan de zomervakantie zichzelf vermenigvuldigen tot een schier onneembare bult werk, probeer ik iedere dag af te sluiten met een Franstalige politieserie.

De whodunit met een hoog Fargo-gehalte staat garant voor kortstondige (ont)spanning. Daarnaast schep ik er lol in om mijn schoolfrans een boost te geven en prevel ik af en toe frases onwennig na.

Zo stuitte ik tijdens een van de jongste afleveringen op tu membrasse wat ooit ongeveer je omarmt me betekende. Als je de tekst verdunt tot tu membrase, word je in brand gestoken.

Met een beetje fantasie in vuur en vlam. Terwijl mijn werk zich dagelijks verder vernauwt tot het bijeenharken van restjes banaliteiten, dwalen mijn gedachten steeds vaker af naar Brunssum.

Het is aan buitenstaanders moeilijk uit te leggen welke combinatie van rust en spanning er over mij neerdaalt en in me kruipt bij het aanzetten van de damklok. O ja, die rust zal ik omarmen. Of beter: zal mij omarmen. En dat dambord zetten we in vuur en vlam! Brunssum, je tembrase! Tu membrasse?

Voor de niet-franstaligen onder de lezers: embrasser betekent o.a. omarmen, embraser (met n s) betekent vlam vatten.
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Camping en recreatiecentrum De Hitjesvijver

Cafe-zaal Rumpener Beemden

Hotel-Cafe Rumpenerhof

Wapen Brunssum

Gehost door CEWeb: Webdesign, Hosting & Grafische vormgeving