Huiskamervariant of fakepartij?

Onderstaande opmerkingen zijn 1-op-1 overgenomen uit een discussie op Facebook. Met name bestemd voor de niet-Facebook-lezers.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

(Maarten Linssen) Tijdens het open NK in Brunssum hebben koploper Steven den Hollander en Yuen Wong gisteren een kolderieke fakepartij op het bord gebracht.Duidelijk van tevoren afgesproken, bovendien is die partij al verschillende malen eerder gespeeld.Plagiaat?Matchfixing?Wat vinden wij van zo'n partij?

Bram Kole En anders hadden ze wel iets anders afgesproken....... Helaas is hier niets tegen te doen.
Waarom helaas? Gewoon spelen.......!!! Laat zien wat je kunt

Martin van Dijk Het leukste zou zijn als n van de twee halverwege afhaakt :)

Bram Kole En daarnaast .... niemand hoor je erover dat in ronde 2 Ba en Samb ook al na 10 minuten klaar waren.........
Maarten is dus eigenlijk te laat met zijn vraag 😜

Maarten Linssen Wat Ba en Samb hebben gedaan in de 2e ronde was niet hetzelfde.Zij hebben normale zetten gespeeld.

Jan Snijder Vind het jammer dat zoiets gebeurt je schrijft je toch niet in om fake partijen te spelen

Steven Tjong * Salon Remise * Uitslag 0 - 0 🤔 🤔 😃 🤔 🤔..... Geen strijd - Geen punten 😃. Is al vaker voorgekomen . ( RotterDamsOpen ZHDB 2017 ) .. Supporters trappen er in .... " Ba en Samb ook al na 10 minuten klaar " " WK 2017 ......... 🤔... 🤔 (Voorronde en Finale) " ...Niets aan te doen - de Organisatie moet maar van te voren aangeven dit soort Onderling Afgesproken Remise Partijen ( OARP ) niet te dulden . Uitslag 0 - 0 en de spelers doen het nooit meer . 😃 🍺 😃

Bram Kole Nou, dan doe ik alsof ik denk en duurt de partij toch 3 uur. Een dan? Is niets aan te doen Steven.

Steven Tjong Bram Kole * Er valt helemaal niets tegen in te brengen , jouw zinnen geven jou gelijk .......... Ik weet het ook niet , het beste wat ik nu ga doen is een Pint pakken . 🍺 , en ergens in de schaduw zitten

Rene Nurmohamed Ik zou niet zover gaan.
Het is gewoon vermakelijk.
Niet als in het verleden een salon remise

Steven Tjong Arie van der Knaap , zoals Bram Kole het al aangaf , er valt niets tegen te doen . Ik dacht zelf dat beide heren zouden strijden om de winst , misschien zelf Toernooi Winst ... echter de aankomende toppers denken er anders over . Daarom zeg ik .... ik ga nu een PINT 🍺 pakken en in de schaduw zitten . Proost

Andrew Tjon A Ong Leuke discussie. Op Toernooibase is er al veel over geschreven. Hier een paar reacties:
7-08-2018 Ben Smeenk:
Het bestuur van de KNDB heeft aan Brunssum Open 2018 het predikaat Open NK 2018 verleend. Dit betekent toch minstens dat de KNDB naar deze partij zou moeten kijken. De bondsraad heeft het voorstel met betrekking tot matchfixing is in de vergadering van 11 november 2017 aangenomen. Hierin staat onder meer: Matchfixing betreft de manipulatie van sportwedstrijden. Het gaat bij matchfixing om opzettelijke regelingen, handelingen of het nalaten te handelen gericht op het wijzigen van de uitslagen of het verloop van sportwedstrijden, teneinde het onvoorspelbare karakter van deze sportwedstrijden geheel of gedeeltelijk teniet te doen met het oog op het verkrijgen van een niet‐ gerechtvaardigd voordeel voor zichzelf of derden.
07-08-2018 Hanco Elenbaas:
Het bestuur van de KNDB heeft hopelijk heel veel betere dingen te doen dan tijd te verspillen aan een geinige remisepartij van twee bevriende dammers, die blijkbaar krachten wilden sparen voor de nog komende rondes. Niemand is gedupeerd door deze partij.
07-08-2018 Alex Kruyshoop:
Bij een partij uit een The Hague Open begin deze eeuw speelden twee SNA'ers tegen elkaar en speelden een nog veel gekkere partij. Ze zetten 1-om-2's en 1-om-3's open maar de tegenstander haalde die niet uit, haalden elk een stuk of vijftien dammen en speelden zo'n driehonderd zetten.
07-08-2018 Guido v.d. Berg:
Vertel eens Ben, welke uitslag is gewijzigd door deze afspraak tussen de spelers? Zou het soms geen remise zijn geworden als ze dit spelverloop niet hadden afgesproken? Natuurlijk is dit geen geval van matchfixing, verre van dat. Iedereen had kunnen voorspellen dat deze partij remise zou worden.
07-08-2018 Ben Smeenk:
Hallo Guido, ik zeg nergens dat het matchfixing is. Ik zeg alleen dat in het reglement van matchfixing staat staat dat opzettelijke handelingen die het onvoorspelbare karakter van sportwedstrijden geheel of gedeeltelijk teniet doen onder matchfixing vallen. Je kunt je afvragen of het vooraf afspreken van remise hier onder valt of niet.
06-08-2018 Piet Bouma:
Duidelijk een geval van matchfixiing. Ik weet niet hoe de regelgeving hieromtrent precies is. Volgens mij heeft de FMJD al hierover iets aangenomen, of de KNDB al zover is, weet ik niet.

Steven Tjong Andrew Tjon A Ong " Leuke discussie. " ........ Inderdaad .... De TRIBUNE zegt . * Geen matchfixiing * Beide zeer goed bevriende dammers hebben een lolletje uitgehaald ..... ( Valt op bij de neutrale dammer ) MAAR ...... zij kunnen het beter achterwege laten en gewoon een korte partij spelen ( Ba en Samb ) . Klein meester remise ( i.p.v Groot meester remise ) dat voorkomt onnodig discussie . Gelukkig niemand is geschaad met de uitslag 1 - 1 . * * Alleen de niet wetende na speler .. DE TRIBUNE ..is er in getrapt , omdat een of ander computer programma in het Rood sprong ( WINST ) . De toeschouwer / thuis partij na speler is de dupe . .......... Proost 🍺 🍺 🍺 🍺 🍺 .
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Camping en recreatiecentrum De Hitjesvijver

Cafe-zaal Rumpener Beemden

Hotel-Cafe Rumpenerhof

Wapen Brunssum

Gehost door CEWeb: Webdesign, Hosting & Grafische vormgeving