Hein Meijer overtuigende kampioen in Brunssum

HEIN MEIJER OVERTUIGENDE KAMPIOEN IN BRUNSSUM


Met een plus zes score is Hein Meijer de overtuigende winnaar geworden van het 43e Brunssum-Open damtoernooi. In de slotronde hadden velen een snelle grootmeester remise verwacht maar dat gebeurde niet. Hein wilde wel degelijk ook de laatste ronde winnen maar Gijs Schoenmakers gaf geen krimp en ontfutselde zo het derde puntje van de kampioen. Een heel sterk toernooi sloot zo ook de kopman van Raes Maastrcht af als beste Limburger in het toernooi. Het was deze partij die misschien wel model stond voor de strijdlust in dit toernooi dat de boeken in gaat als technisch zeker een van de betere toernooien van de laatste jaren.

De strijd om de ereplaatsen was spannend en dat bleek ook in de zaal. De strijdlust maakte iedereen enthousiast, tussen plaats 5 en 20 zit uiteindelijk slechts 1 puntje wat wel aangeeft hoeveel belang iedereen had bij de laatste ronde. In de top vielen slechts twee beslissingen. Christian Niami zorgde voor de grootste verrassing door GMI Ron Heusdens te verslaan. Zowel Christian als Ron zijn oud winnaars in Brunssum en door dit resultaat komt Niami nog in punten gelijk met de nummers 2 en 3 en dat terwijl hij toch twee nederlagen moest accepteren. Voor Ron Heusdens is een +2 en de negende plaats natuurlijk niet wat hij er vooraf van voorgesteld zal hebben.

Het podium was voor Jean-Marc Ndjofang op zilver (net niet gewonnen van Meijer) en Machiel Weistra, op de derde plaats, was de jonge verrassing in het toernooi door met veel overtuiging zich tussen de grote namen staande te houden. Machiel zou in de toekomst nog wel eens een kampioen in Brunssum kunnen worden.

In het groepje 12 punters wist Leopold Sekongo zich nog te plaatsen door een laatste ronde winst tegen Bas van Berkel. Op weerstand moest hij wel nog Wouter Morssink voor zich dulden. Wouter speelde ook een heel sterk toernooi en was een van de smaakmakers met altijd weer mooi spel en zeker ook goede resultaten. Wouter en Leopold worden in de eindstand gevolgd door de Limburgers Gijs Schoenmakers en Brion Koullen die ook 12 punten scoren. De Limburgse dammers wisten zich toch al erg goed te manifesteren in dit toernooi met prima resultaten waren de top 10 plekken een dik verdiend resultaat.

De sub-klassementen waren in de meeste gevallen ook spannend alleen het 55+ toernooi was afgetekend voor de toernooiwinnaar die liefst vier punten meer had dan de nummers 2 tot en met 7. Op twee en drie kwamen Ron Heusdens en Kees Romijn.

In het Limburger klassement Waren dus Gijs Schoenmakers en Brion Koullen op 1 en 2 uitgekomen en hier behaalde Martijn van Gortel de derde plek.

De aspiranten titel was voor Melvin Koullen voor Albert Cramer en Majory Feyt.

En bij de junioren won natuurlijk Machiel Weistra afgetekend voor Rudy van Velzen en Gregory de Vries.

Het rating klassement tot 900 ging naar Peter Hernaamt voor Johan Evens (B) en Hans Stolwijk.

De rating klasse tot 1100 leverde Petra Duscova (Tsj) als winnaar op voor Hans Kromhout en Clemens Crucius (Dld).

Het winnende team tenslotte was uiteraard Van Stigt Thans met Dios/Eureka en Samen Sterk op de plekken 2 en 3.

Brunssum open was negen dagen lang een damfeest voor organisatie en deelnemers, de eerste inschrijving voor het 44e toernooi zijn alweer binnen op vrijdag 5 augustus 2022 gaat het 44e Brunssum-Open van start en we hopen dan weer met een compleet organisatie team.

Allen die hebben bijgedragen aan het succes, veel dank en tot volgend jaar.

Tekst: DvG
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Camping en recreatiecentrum De Hitjesvijver

Cafe-zaal Rumpener Beemden

Hotel-Cafe Rumpenerhof

Wapen Brunssum

Gehost door CEWeb: Webdesign, Hosting & Grafische vormgeving