Terugblik op dag 1

Damtoernooi Brunssum Open 2013, dag 1
Vrijdag 2 augustus 19u30

Zo, het spits is eraf. De eerste ronde is geweest.
Tjonge jonge jonge. Wat heb ik liggen prutsen.

Maar laten we bij het begin beginnen. Vanochtend toch een beetje op tijd opgestaan om de fietsen nog even te bekijken. Per band mocht daar wel nog wat lucht in, dus meteen al zweten. Verder ook nog bij de fiets van Jasper het zadel en stuur hoger gezet. Kan die ook weer 'op maat' de trappers laten wentelen om vooruit te komen. Een half uurtje en een volle emmer met zweet later zijn de fietsen op orde. Eens kijken wat verder nog moet gebeuren. Oh ja, brood halen en smeren om mee te nemen. Is ook wel gemakkelijk. In ieder geval geen hongerklop voor ons vandaag. Laten we dat combineren met het inschrijven om 11 uur.

Vol goede moet stappen we even voor 11 de Brunnahal binnen. Staat nog niets klaar........ Inschrijven nog niet mogelijk. Nou, daar gaat je planning. Eerst maar even wachten. Vervolgens de jongens maar al het brood laten halen om er even later achter te komen dat de inschrijving niet loopt zoals andere jaren is geweest. Geen emmers meer waar nummertjes uit worden getrokken. Gewoon je gezicht laten zien (betaald hadden we toch al) en de organisatie zorgt dan bijna voor iedereen voor een tegenstander. Tja, daarvoor had ik niet hoeven wachten.

Terug naar huis, kopje koffie, bammetjes smeren, drinken pakken en weer terug naar de speelzaal. Eerst even flink zoeken waar mijn naambordje staat. Als eerste kom ik die van Martin tegen. Hij mag tegen Valere Hermans. Nou, de uitslag weet ik al, maar het aantal zetten nog niet (het werden uiteindelijk 19). Vervolgens staat een tafel verder het naamkaartje van Jasper. Hij mag tegen een tegenstander van verleden jaar: Klaas Mondria. Hij houdt het 44 zetten vol voordat de handdoek de ring in vliegt. Nog maar eens kijken. Uiteindelijk zie ik ook mijn bordje. Ik mag tegen Marijn Jans. Een opkomend talent uit de school van Theo Schippers. Na 25 zetten is het me duidelijk. Als ik had willen winnen, dan had ik vanaf zet 1 scherp moeten spelen en niet een beetje halfslachtig afwachten. Doormodderen tot aan zet 40 en op de 41e zet wordt remise overeen gekomen. Na Truus nog eens erbij gehaald te hebben, blijkt dat ik zelfs nog een beetje geluk heb gehad. Had Marijn op zet 11 een andere voortzetting gekozen, had ik het lastiger gekregen. Dus eigenlijk mag ik niet ontevreden zijn

Op naar dag 2. Tegen wie..... zien we dan wel wee
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Ons Gastvrije Brunssum

Damboeken.nl

Hotel-Cafe Rumpenerhof

Bakkerij Smeets