Terugblik op dag 2

Damtoernooi Brunssum Open 2013, dag 2
Zaterdag 3 augustus 19u30

Het is gewoon zaterdag, dus eerst de boodschappen halen. Bij terugkomst op- en inruimen, gevolgd door hetzelfde ritueel als gisteren: koffie - zorgen voor meeneembaar eten en drinken en weg. Maar het zou toch weer een beetje een stress-ochtend worden.
Wat was het geval? Via internet had ik een leuke tip gezien. Vul een flesje een beetje met water (maar zo, dat de opening open blijft als hij ligt) en leg hem dan in de diepvries. Vervolgens even (of iets langer) wachten en je hebt een flesje met een ingebouwd ijsklontje. Vooral gisteren met de tropentemperatuur heeft dat goed geholpen. Martin had dat goed in de gaten, vult dus zijn veldfles met icetea, legt de fles in de diepvries en ontdekt vanochtend dat vloeistof die uitzet cht een alu-fles wel kapot kan krijgen.......
Kom je iets later binnen dan gepland, maar nog steeds mooi op tijd. Dat onderweg de versnelling van de fiets wat onhebbelijk tikt (wat niet de bedoeling is) laten we eventueel dinsdag wel eens bekijken door de fietsenmaker.
Mijn bord is snel gevonden. Ik leg mijn spullen neer, kijk waar Martin (die vandaag heel mooi wint) en Jasper (die vandaag met wederzijds geluk 1 punt scoort) zitten (naast elkaar een eindje verderop) en ga eens op zoek naar Dick Huitink en Peter Swelsen. Deze geboren vrienden mochten vandaag de degens kruisen en hadden die gisteravond via FB al geslepen.
Het uur U nadert. Ik kruip dus achter mijn bord en wacht de opening af. Deze duurt iets langer dan gepland omdat Piet Kole nog een Juul Meesters asbak te vergeven heeft aan Martijn van Gortel als dank voor zijn boek over het damtoernooi Brunssum. H h, eindelijk een handje geven en beginnen.
Omdat ik best wel wat gespannen ben ga ik na het handje geven eerst maar een kopje koffie halen. Nee, mijn tegenstander hoeft niets. Ik kom terug, zet de koffie neer en ga maar even foto's maken. Nog even nu, kan ik me dan richten op de partij.
Zoals gisteren al gezegd speel ik met zwart tegen Dave Bleeker die een rating heeft van 1180. In totaal worden vandaag 8 zetten gespeeld. Vier voor wit en evenveel voor zwart. Vervolgens geef ik op. Noem het damblindheid, onkunde, nonchalance, ongeconcentreerd. Het maakt niet uit. Feit is dat ik op de 4e zet een inleiding weggeef waardoor mijn tegenstander gewoon een schijf voor komt. Met een ratingverschil van bijna 200 is dat op mijn niveau gewoon dodelijk. Punt uit. Verder spelen zie ik echt niet zitten en geeft op na 8 minuten speeltijd verbruikt te hebben.

Maar het werd wel een gezellige middag. Links eens wat kletsen, rechts eens iets zien. Ontdekken dat je bij snel spelen veel tijd over hebt. En natuurlijk: spanning bij mijn twee kanjers.
Zoals hierboven al aangegeven: de partij van Jasper zwalkt wat heen en weer. Beide spelers hebben kunnen winnen. De eerlijkheid gebied te zeggen dat de tegenstander iets meer had kunnen winnen, maar remise is gezien het foutenfestival wel een terechte uitslag.
De partij van Martin is echter leuker. Ook naderhand nog even bekeken in de analyseruimte. Gewoon een redelijk goede opbouw. Verbeteringen kunnen natuurlijk altijd, maar voor vandaag was het goed genoeg. Samenvattend: goed opgebouwd, mooi afgemaakt.

Op naar morgen. Ook zo leuk. Mag ik weer tegen een pupil. Nu al met rating. Oppassen dus. Zal wel weer remise worden Maar misschien zit het wel mee.

Eerder geplaatst op Facebook.
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Plan uw Kantoor

Cafe-zaal Rumpener Beemden

Hotel-Cafe Rumpenerhof

Ons Gastvrije Brunssum