Wie de jeugd heeft ....

Hij straalde van genot.

Max Gerritsen, lid van de Wageningse school en met zijn tien lentes een van de jongste deelnemers aan het lopende Brunssumtoernooi, streed vandaag in de tweede ronde dichtbij de deur van de toernooizaal. Voor ingewijdenen is het na het geven van deze indicatie duidelijk waar deze de jeugdige scholier ergens in het klassement moeten zoeken. Max mocht het vanmiddag opnemen tegen Jan uit Ljouwert. Jan, die intussen meer toernooizalen heeft gezien dan er bekers in zijn prijzenkast staan,is een graag geziene gast in het Limburgse. Vanaf 1991 is hij elk jaar actief in Brunssum, de ene keer met iets meer succes dan de andere keer.

Vandaag was voor Jan sprake van die andere keer. Jeugdige Max, een welp nog gezien zijn leeftijd, speelde met jeugdig elan (zoals het hoort) en hij bracht Jan behoorlijk in de problemen. Heel erg in de problemen zelfs, want op een gegeven moment kon Jan geen kant meer op, opgesloten zat hij als de bekende kat in het nauw. Max heeft het spelletje vanmiddag heel knap gespeeld, en glunderend nam hij de vele gelukwensen in ontvangst. Eerst die van zijn sportieve tegenstander, direct gevolgd door een horde mensen uit het publiek die de slotakkoorden van de partij van de jonge dammer met open mond hadden gevolgd.

Voor Max een geweldige opsteker.

Succes valt er ook te melden voor Ivar Jansen. Deze welp uit de, om in stijl te blijven, Geleense school werd vandaag gekoppeld aan de eveneens zeer jeugdige Française Agnès Arendo, met haar acht jaar de jongste deelnemer aller tijden aan de Brunssumtoernooien. Deze dochter van een van de koplopers na de tweede ronde (vader Marc acteert momenteel op het hoogste platform) speelt volgens pa nog très faible, maar dat kan na een Brunssums avontuur best in korte tijd veranderen. Terug naar Ivar. Ook hij vertelde na de partij apetrots dat hij in de partij een schijfwinst had behaald en dat hij de strijd tenslotte gewonnen had. Bijgestaan door zijn niet minder blije pa gaf hij aan, dat hij nu de slag te pakken heeft en dat de opmaat naar nog meer puntjes gezet is. Limburgse welpenkampioen Ivar had vandaag kennelijk zijn dag.

Wie de jeugd heeft ........
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Hotel-Cafe Rumpenerhof

Plan uw Kantoor

Damboeken.nl

Proeflokaal Gorissen