Ndjofang legt solide basis voor eindoverwinning

Er moet nog een belangrijke slotronde worden afgewerkt, maar het moet toch al heel vreemd lopen wil morgen de toernooizege niet terecht komen bij Jean-Marc Ndjofang.

Voor Jochem Zweerink viel vandaag het doek. In een weekje Limburg helemaal vanuit het niets ineens een bekende Nederlandse dammer worden, het zal je maar overkomen. In de confrontatie met de grootmeester uit Kameroen moest Jochem andermaal voluit gaan, maar eens breekt het lijntje. Vier uur duurde het duel en dat op zich is al een hele prestatie van die onbekende bekende Nederlandse dammer. Dat Ndjofang met de volle winst aan de haal ging zal Jochem hem niet euvel duiden, voor de spanning in het toernooi is het natuurlijk wel jammer.

Werd er gisteren door de meeste deelnemers nog voor de volle 100% gestreden voor de winst, vandaag was dat wel even anders.
Zelfs de strijd tussen Boudewijn Derkx en Brion Koullen bracht niet wat de toeschouwers hoopten. De partij vergde slechts elf zetten en voor die imposante mini-reeks gebruikte de Culemborger nog meer dan een uur bedenktijd.

Bé Eggens en Ad van Tilborg hielden het meteen na de opening al voor gezien. Een vlotte nietszeggende remise was het resultaat.

Daouda Diakité en Gaanbatar Ganjargal gebruikten bijne een uur bedenktijd, maar verder dan 16 zetten kwamen de heren niet. Uitslag: remise, niet echt verrassend.

De held van de dag echter werd Stijl Tuytel. Hij slachtofferde Edwin Ferrema in een boeiend gevecht, en plaatste zich zelf daarmee in de grote groep spelers die kunnen bogen op 11 punten. Op dit moment staat hij als 13e geklasseerd, een plaats verwijderd van de groep waarin de prijzen worden verdeeld.

Om aan te geven hoe sterk Brunssum bezet is: met de 11 punten uit 8 staat Stijn in het juiorenklassement achter Boudewijn Derkx en Mailkel Palmans pas als derde junior geklasseerd. Maar ook Patrick Stork en Gert-Jan hoeve hebben uit de eerste 8 ronden 11 punten verzameld. Met andere woorden: de toppers liggen heel dicht bij elkaar.

In de slotronde staat een wel heel bijzonder duel op het programma: Limburgs trots Brion Koullen tegen Ndjofang, een mooiere afsluiting kan het toernooi zich eenvoudigweg niet wensen.
Misschien dat Boudewijn Derkx, die Gert-Jan Hoeve treft, hier nog enig voordeel uit kan peuren, wie zal het zeggen.
Ook Stijn Tuytel tegen Michiel Kloosterziel is een strijd waar beide heren elkaars krachten behoorlijk zullen aftasten.

Bekijkt u het programma voor de laatste ronde eens op uw gemak en u zult vaststellen dat er nog tal van patijen op de rol staan, die, mits de spelers er vol tegenaan willen gaan, prachtige strijd kunnen opleveren.

En op dit moment wordt in Athene het Olympisch vuur ontstoken, het vuur dat de hele wereld is rondgereisd, terwijl de afstand tussen Olympia, waar het vuur in eerste instantie werd ontstoken en Athene waar nu vanaf 23.06 uur de Olympische vlam gaat branden, nog geen 50 kilometer is. Over het maken van omwegen gesproken.

Moge ook in het Brunssumtoernooi de Olympische gedachte opgang doen, met enig gevoel voor humor: deelnemen is net zo belangrijk als meedoen. Als dat geen humor is...?
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Gehost door CEWeb: Webdesign, Hosting & Grafische vormgeving

Civa - Scholing Zuid-Limburg

Cafe-zaal Rumpener Beemden

Ons Gastvrije Brunssum