Ronde 1 levert 27 winstpartijen op

De eerste ronde leverde 27 spelers op die er met de volle buit vandoor zijn gegaan.

Ook al is het door het paringssysteem vaak behoorlijk verschil in rating dat wil nog niet zeggen dat de op papier zwakkere spelers niet volop voor hun kansen gaan.

Voor een stunt zorgde Eelco Kuipers die de veel hoger gerateerde Rob van Westerloo wist te verslaan. Rob beging dan wel een blunder maar Eelco maakte het daarna ook vakkundig af.

Een andere stunt leek good-old Jan Terpstra te verzorgen. Maar in gewonnen stelling liet hij favoriet Theo Schippers nog onnodig doorbreken. Zelfs toen was het nog wel gewonnen maar Jan liet die buitenkans onbenut waardoor hij in winnende stelling remise heeft gegeven.

Ook de Jonge Jasper Kole uit Brunssum stond op winst na een zetje tegen Ruud de Kooter maar een slordigheid koste hem een dam tegen waardoor de winst toch niet meer haalbaar bleek.

Ron Heusdens won overtuigend en ook Aleksej Domchev won al moest die wel echt aan de bak om de jonge Remco Korteland op de knien te krijgen.

De langste partij speelden Jeroen Huskens en Hubert de Baetselier uit Belgi. Het leek even een marathon zit te worden maar toen Hubert een tweede schijf won in het eindspel was voor Jeroen ook wel duidelijk dat doorspelen geen zin meer had. Na een spannende strijd was de 27e winnaar van de eerste ronde bekend.

Bron: DvG, Facebook
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Camping en recreatiecentrum De Hitjesvijver

Cafe-zaal Rumpener Beemden

Hotel-Cafe Rumpenerhof

Wapen Brunssum

Gehost door CEWeb: Webdesign, Hosting & Grafische vormgeving