En nu begint het toch echt te kriebelen

Brunssum staat voor de deur. Tja, een dammer die dat nog niet in de gaten heeft is geen serieuze dammer, laten we het daar verder maar niet over hebben.

Maar voor de echte dammers begint het nu toch wel echt in de aderen te kriebelen. Vrijdagmorgen om half 12 gaan de deuren van de Brunnahal open en anderhalf uur later zal het virtuele startsein gegeven worden voor het 31e Brussumdamtoernooi. Negen dagen volop genieten van het damspel, samen met ruim 100 anderen die dammen net zoals jij, een heel mooi spel vinden.

De afgelopen dagen gonsde het in de Brunnahal van bedrijvigheid. Was de sporthal dinsdagmorgen nagenoeg maagdelijk schoon, woensdagavond waren de zaal en de aangrenzende ruimten omgetoverd in een sporthuis, volkomen in gereedheid om vrijdagmorgen de ruim honderd dammende gasten en hopelijk nog meer belangstellende toeschouwers, een hartelijk welkom te bereiden.

Ja, het dient gezegd, en het mag ook wel eens hardop worden uitgesproken: er is door verschillende mensen keihard gewerkt om alles naar wens van de dammers te doen zijn. De beste manier om dit te ervaren is om zelf de komende dagen een bezoek aan de Brunssumse Brunnahal te brengen.

Het deelnemersveld heeft de afgelopen dagen enkele onverwachte impiulsen gekregen. De diverse items op de website doen hier regelmatig verslag van. Lange tijd werd er binnen het organisatiecomite stiekem gegokt of het toernooi dit jaar de honderd deelnemers zou gaan halen. Het leek een dubbeltje op zijn kant te gaan worden, maar intussen hebben zich zoveel deelnemers aangemeld dat zelfs een vertraagd vliegtuig het aantal van 100 deelnemers niet in gevaar zal brengen.

De accommodatie waar dit jaar gespeeld gaat worden zal voor de deelnemers een welkome verrassing betekenen. Nu bood de speelzaal in het Romboutscollege de spelers ook wel voldoende ruimte om de partijen in alle rust af te werken. Degenen die wel eens in Nijmegen of Goes zijn geweest hebben met eigen ogen kunnen zien welk een fantastische mogelijkheden een sporthal ook denksporters bieden kan. Brunssum Open 2008 vindt plaats in een sporthal, royaal van opzet, nog meer ruimte voor deelnemers en toeschouwers, alle deelnemers kunnen het hele veld overzien, en, wat ook heel belangrijk is, de bar is op geringe loopafstand van de speelzaal, even het bochtje om en je staat midden in de analyseruimte annex bar.

Die analyseruimte overigens wordt zaterdagmorgen door de mensen van de regionale omroep, L1-radio in dit geval, gebruikt voor een twee uur durende live-uitzending waar uiteraard in ruime mate aandacht besteed zal worden aan ons mooie spel. Wil je oorgertuige zijn van de opname: zorg dat je dan uiterlijk om 10 uur aanwezig bent.
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Bakkerij Smeets

Camping en recreatiecentrum De Hitjesvijver

Ons Gastvrije Brunssum

Gemeente Brunssum