(Tele) communicatie

Mag ik jou een ondeugend vraagje stellen? , zei Jac Hannen toen ik me kwam melden voor de loting. Ondeugende vraagjes mogen bij mij altijd, dus dat zat wel snor . Of ik niet af en toe iets wilde schrijven voor de site van het Brunssum-toernooi, niet dagelijks, maar wanneer het me uitkwam of wanneer ik zin had . Ik geloof dat ik toen al zei als het niet te warm wordt om achter die pc te kruipen zal ik eens kijken wat ik doen kan.
Daarmee is meteen aangegeven wat mijn impressies na drie toernooidagen zijn : warm, warm en nog eens warm! Te warm! En lastig . niet alleen lastig dammen vanwege die temperaturen, maar ook lastig voor mezelf. Toen ik begin vorige week las dat er een hittegolf op stapel stond, had ik ongelooflijke spijt van mijn deelname aan het Brunssum-toernooi. Wat een shit dacht ik nog heb ik weer. Ik behoor tot het type mensen die je niet blij kunt maken met dit weertype; 25 graden is warm zat en een fris onweersbuitje mag voor mij iedere avond. Vakanties naar tropische oorden hebben mij dan ook nooit getrokken, en daar wil ik nog bijvermelden dat mijn vakanties op bijvoorbeeld Kreta en Rhodos (toch ook niet de meest frisse plekken om te vertoeven in deze tijd van het jaar) aangenamer waren dan het verblijf in mijn geboortegat Brunssum .. (ik krijg het niet door mijn strot om te spreken van geboortestad )
Kortom .. tot nu toe vind ik het niet leuk! Ja dat zal wel hoor ik menigeen denken .. je hebt er ook al 2 verloren. Dat klopt, damvrienden! Als ik er 3 gewonnen had, had ik niet gezeurd over het weer, ik geef het toe Vanmiddag was ik vroeg thuis, nadat ik afgedroogd was door Anton Schotanus. De ex-praeses van de kndb heeft een bepaald soort nuchterheid waar een gevoelige natuur zoals ik alleen nog maar op n manier op kan reageren : ik word er ondeugend van!

Na een enerverend partijtje met een heuse kvo op het bord heeft zwart zojuist de kvo min meer of gedwongen moeten verlaten en in een uitgewoede 7 om 7 stand bood ik 2 zetten geleden remise aan .. Nou, nog even doorspelen zei Anton terwijl hij 6-11 deed. Das goed , antwoordde ik terwijl ik snel 39-33 speelde (zometeen ruil ik 33-29 en dan 29-24, dacht ik nog.. bekijk het maar even !) . Er volgde 9-13 en we hebben de diagramstand. Zo, geen remise accepteren, mannetje , dacht ik nog .. al die kerels die meer rating hebben zijn bang dat hun cijfertje gaat zakken. nou vandaag zakt de temperatuur niet, maar zijn cijfertje wel ..! en ik speelde vrijwel a tempo 33-29..
Nog voordat ik de slag uitgevoerd had, gaf ik mijn tegenstander een hand : ik heb het al gezien zei ik nog, in een poging om mijn geknakte ego nog enigszins staande te houden. Speel je een goede partij en dan verpruts je het zo , woorden van die strekking waren het geloof ik die onze ex-damvader tot mij sprak., maar het komt mij wel goed uit, want ik had nog een afspraak vanmiddag of zo . Vergeef het me Anton als ik het niet goed verstaan heb, maar dat heb ik wel eens wanneer ik met Friezen converseer en communiceer . Ik verstond die Katrinus Posthumus ook al nauwelijks (er komen trouwens niet alleen beren uit Lemmer zo te zien ) en daar verloor ik ook van !
Maar goed, met het schaamrood op de kaken ben ik in allerijl vertrokken. Ik heb mij teruggetrokken achter mijn computer, met de luchtververser achter me op volle toeren . Wat rest een mens nog anders dan een beetje ondeugendheid na zon schertsvertoning ? Was het dan alleen kommer en kwel de afgelopen 3 dagen ? Nee, beslist niet! De openingstoespraak van Broem Verhaf was uit de kunst (wat een stemgeluid!) en zijn suggestie om handys die afgaan in de speelzaal te beboeten met het symbolische bedrag van 5 euro vond ik super!!!!
En vandaag was daar het eerste slachtoffer : Theo Dijkstra.. Indien ik mij niet vergis is Theo niet helemaal een onbeschreven blad wanneer het gaat om deze materie, maar ik kan me vergissen want ik verdiep me nooit zo in randverschijnselen van de damwereld. Dat was nog niet genoeg want Hoss Cartwright (mijn bijnaam voor B Eggens) was even later ook nog eens de sigaar.. das dus 10 euro voor de organisatie!
Er zijn van die flauweriken die in zon geval van een vergissinkje zeggen: u mag door gaan voor de prijs van Belg van de week of voor de wasmachine of zo iets , maar dat is niet leuk want onze Belgische deelnemers zijn de leukste en aardigste deelnemers berhaupt en Belgenmopjes hebben allang plaats gemaakt voor mopjes over domme blondjes
In sommige (slechte) regionale dagbladen is het traditie om mensen die zon grappige vergissing maken een soort compensatie te verlenen door ze te laten meedingen voor de prijs van de taart van de week . Dus wilde ik de organisatie voorstellen om een dergelijk klassement in te gaan voeren naast de overige klassementen en de prijs te betalen uit de pot die stilaan groter zal worden door al die klunzen die hun handy nog steeds aan hebben staan. Overigens stel ik ook voor om de boete nu na 3 dagen en 2 overtredingen te verhogen naar 10 euro, want zon taart is tegenwoordig ook niet goedkoop meer.
Voorlopig klassement is dus : 1.en 2. : Theo Dijkstra en B Eggens beiden met 5 punten.
En Theo is allang een B.E.L.G : Ben Eerst Limburger Geweest
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Bakkerij Smeets

Ons Gastvrije Brunssum

Gemeente Brunssum

Camping en recreatiecentrum De Hitjesvijver