BRUNSSUM 2005

BRUNSSUM OPEN 2005
vrijdag 5 t/m zaterdag 13 augustus 2005


Brunssum en dammen
Voor de 28e keer wordt deze zomer in Brunssum een internationaal damtoernooi georganiseerd. Het is daarmee 's werelds oudste open toernooi. Wat ooit begon als een toernooi voor talentvolle jeugd is uitgegroeid tot een topevenement dat niet meer van de internationale damkalender is weg te denken.
Brunssum trekt elk jaar een groot aantal dammers, zo wel topspelers als recreatiedammers. De jongste deelnemers zijn rond de 12 jaar, de oudsten zijn al geruime tijd gepensioneerd.
Veel deelnemers in Brunssum verblijven elk jaar weer op camping De Hitjesvijver in Heerlerheide. In groepsverband kan er tegen gereduceerd tarief op deze camping worden gekampeerd. De camping is gelegen op minder dan drie kilometer van het speellokaal.

Toernooivorm:
Er worden 9 ronden gespeeld volgens het Zwitsers Systeem met 1 ronde per dag.
Voor de 1e ronde wordt er geloot met lotingsgroepen, op basis van rating.
De eindstand wordt bepaald door achtereenvolgend:
wedstrijdpunten (2 punten voor winst), weerstandspunten en SB-punten.
Het speeltempo per speler is 2 uur voor de eerste 50 zetten en daarna 25 zetten per uur.

Toernooischema:
Donderdag 4 augustus vanaf 12.00u aankomst camping
Vrijdag 5 augustus vanaf 11.00u aanmelding en loting
om 13.00 uur opening en 1e ronde
Zaterdag 6 augustus t/m vrijdag 12 augustus: dagelijks om 12.00u een ronde
Zaterdag 13 augustus: 10.00u 9e ronde met om 16.00 uur de prijsuitreiking en vanaf 18.00 uur de slotavond
Zondag 14 augustus: vanaf 10.00 uur vertrek camping

Ludiek dammen.
Op n van de avonden tijdens Brunssum 2005 zal er worden gedamd met aangepaste spelregels. Per ronde zijn de regels anders. Het gaat hierbij niet om het winnen maar om de lol. Ook leuk voor familie en vrienden die geen wedstrijddammers zijn.
Op het prikbord in de analyseruimte zal tijdig worden aangekondigd waar en wanneer het ludiek dammen wordt georganiseerd.

Campinginformatie
Deelnemers aan het Brunssum toernooi kunnen voor 50,00 per persoon verblijven op camping De Hitjesvijver in Heerlerheide. Dit tarief is gebaseerd op een verblijf in een eigen tent. Bij verblijf in een caravan gelden de gebruikelijke camping tarieven. Deze zijn op aanvraag beschikbaar.
Het speciale kampeertarief geldt van donderdag 4 t/m zondag 14 augustus. Wie langer wil kamperen moet voor de overige dagen het normale tarief betalen.

Toezicht vanaf 12 jaar.
Voor jeugd vanaf 12 jaar is er ook dit keer voldoende toezicht. De cordinatoren op de camping zijn Henk Stoop en Aat Verhaar.

Maaltijden.
Voor 80,- bestaat er de mogelijkheid om in groepsverband te eten. Ontbijt en warme maaltijd worden op de camping gegeten. Een lunchpakket kan iedereen zelf klaar maken bij het ontbijt. De eerste maaltijd is donderdag 4 augustus s avonds, de laatste het ontbijt op zondagochtend 14 augustus. Van senioren die willen meeten wordt verwacht dat zij ook actief meehelpen (met name afwassen).

Dammen op zondag.
De 3e ronde staat gepland op zondag 7 augustus. Deelnemers die principieel nooit op zondag spelen worden verzocht dit op te geven op het inschrijfformulier. De organisatie streeft er naar om de partijen van de 3e ronde van deze spelers op zaterdagavond te laten spelen.

Aanmelden
Aanmelden via deze internetsite kan plaatsvinden vanaf zondag 24 april.

Voor verdere vragen: info@brunssumdamtoernooi.nl
Nieuws
Facebook
Begunstigers
Camping en recreatiecentrum De Hitjesvijver

Cafe-zaal Rumpener Beemden

Hotel-Cafe Rumpenerhof

Wapen Brunssum

Gehost door CEWeb: Webdesign, Hosting & Grafische vormgeving